Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elfelejthetjük az „utolsó busz vs. első busz” dilemmáját

2019. július 18. 16:43
Az egyik legjobban várt fesztivál Veszprémben minden évben az Utcazene. Ugyanakkor komoly logisztikát is igényel a hazajutás, amennyiben lakhelyünk nem a belvárosban, vagy nem a megyeszékhelyen van. A V-Busz erre reagálva, járatainak bővítésével igyekszik segíteni a fesztiválozóknak.

Sokszor hangzik el veszprémiektől az a mondat, hogy városon belül nincsenek távolságok. És bár gyalogosan relatív tényleg hamar el lehet jutni a belvárosból a különböző városrészekbe, egy átmulatott este után nem biztos, hogy szívesen nyakunkba vennénk még a várost. Kiváltképp igaz ez azokra az emberekre, akik Veszprémen kívül a vonzáskörzetben laknak, viszont nem szeretnék szórakozásukat az utolsó busz menetrendjéhez kötni.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az ÉNYKK éjszakai buszjáratokat indít a környező településekre. A veszprémiek számára, valamint gyulafirátóti lakosoknak pedig a V-Busz kínál egyszerű megoldást.

Fotó: V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. Facebook oldalaFotó: V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. Facebook oldala

A társaságtól megtudtuk, hogy a 44-es és 45-ös éjszakai járatok az Utcazene ideje alatt ugyanúgy közlekednek, viszont a megnövekedett utasforgalom miatt csuklós buszok fognak forgalomba állni ezeken a vonalakon. Ezen kívül pedig rendhagyó módon a 23-mas számú járat – amely a buszpályaudvartól indulva Gyulafirátótig közlekedik – a megszokott menetrenden kívül hajnali 2 órakor is elindul az Utcazene ideje alatt.

A karóra állandó nézegetése helyett tehát érdemes inkább felkeresni a V-Busz menetrendjét, vagy letölteni a szolgáltató mobilalkalmazását telefonjainkra, hogy a fesztivál végeztével egyszerűen és gyorsan hazajuthassunk.

Hajas Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.