Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Birtokba vehették a szabadságpusztai bicikli utat

2019. július 20. 12:32
Családi nap keretében, szombat délelőtt tekertek először a Szabadságpusztára vezető új úton.

Nyilvános főpróbaként az új kerékpárúton egy kisebb tömeggel a szabadságpusztai családi napra biciklizett Porga Gyula polgármester, Ovádi Péter parlamenti képviselő és Kovács Áron önkormányzati képviselő szombat délelőtt.

Az uniós pályázatból finanszírozott 3 km-es útszakasz közel 280 millió forintba került. A Veszprémből Szabadságpusztára való biztonságos bejutás érdekében a 73-as úton új jelzőlámpás csomópont, és az autósok számára egy önálló lekanyarodósáv is épült.

-A beruházással a szabadságpusztai lakosok régi vágya valósult meg. A helyiek tíz éve fogalmazták meg először az új közösségi ház, a lámpás kereszteződés és a bicikliút építését. A csapatmunkának köszönhetően mára mindhárom teljesült- mondta Ovádi Péter, majd megjegyezte, a bicikliút megépítése illeszkedik a kormány azon szándékai közé, hogy a hazai kerékpáros közlekedést fellendítse.

Porga Gyula polgármester a türelmet és bizalmat megköszönve kiemelte, az új úttal sikerült közelebb hozni Szabadságpusztát a belvároshoz. -Az út ugyan elsősorban kerékpáros útnak épült, de a gyalogosforgalmat is erősíteni fogja. A 73-as útra megépített lámpás csomópont az autósok biztonságos behajtását is szolgálja.

Kovács Áron, Ovádi Péter és Porga gyula kerékpárosokkal tartott főpróbát szombat délelőttKovács Áron, Ovádi Péter és Porga gyula kerékpárosokkal tartott főpróbát szombat délelőtt

Hangsúlyozta, "még nem vagyunk az út végén, hiszen a kerékpárútnak lesz egy folytatása Felsőörs és Alsóörs irányába, mely a második Veszprémből a Balatonra vezető kerékpárút lesz."

Kovács Áron elmondta, Veszprém útjain évente plusz ezer autó jelenik meg, az új kerékpárút a megnövekedett autós forgalmon enyhíthet. Szerinte a fejlesztés a jövőbe is vezet, hisz a közösségi- és a kerékpáros közlekedésé a zöld jövő.

A Szabadságpusztára vezető út a veszprémi Mester utcából indul, majd a déli útgyűrű alatt folytatódik, ahol egy darabon mezőgazdasági útként is funkcionál. A 73-as úttól befelé önálló kerékpárútként működik.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt A rendőrség közzétette a múlt heti nagyszabású akciójának eredményeit, amiben elsősorban gyorshajtókra vadásztak Veszprém vármegye útjain is. 2024. április 24. 11:29 Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32 Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. 2024. március 2. 9:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.