2019. december 7. // Ambrus névnap

Hova tűnik reggelre a szemét?

2019. július 22. 9:54
Az Utcazene Fesztivál ideje alatt kiemelt figyelemmel kezelik a megnövekedett mennyiségű termelődő hulladékot: a VKSZ köztisztaságért felelős dolgozóinak hétfőn reggel köszönték meg a négy napos intenzív munkát.

A fesztivál fergeteges estéi után, egyik reggel sem tapostunk üvegszilánkon vagy lépkedtünk térdig a műanyagpoharak között: másnapra "a láthatatlan kezek által" újjászületett a város.

Porga Gyula úgy fogalmazott: az Utcazene sikerének egyik kulcsa, hogy elférhet egymás mellett a szórakozás és a hétköznapi élet. Akik munkába indulnak reggel vagy "gyanútlan turistaként" érkeznek a városba, nem észlelnek semmit abból, hogy hajnali 2-kor még zajlott a fesztivál.

A polgármester kiemelte, hogy Veszprémnek egyébként is kiemelkedően jó híre van tisztaság szempontjából: "érdemes észrevenni, értékelni, megköszönni a mindennapok tisztaságáért végzett munkát és a rendezvényekkel járó különleges erőfeszítést."

"Ez a munka akkor látszik igazán, ha nincs elvégezve, mert általában mindenki természetesnek érzi, hogy tiszta környezetben sétálhat a hétköznapokon."

Dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója - miután megköszönte az elmúlt hetekben, napokban végzett munkát - elmondta, hogy az Utcazene Fesztivál ideje alatt közel 20 tonna hulladékot kellett kezelniük: éjszakai műszakban 9-10 dolgozó, a reggeli takarítás során 30 fő biztosította azt, hogy Veszprém mindig a legszebb arcát mutathassa.

A termelt hulladék kezelésének és elszállításának öt seprőgép, locsoló autó, három kukásautó és egy konténeres biztosította a műszaki feltételeit.

Porga Gyula a köszönetnyilvánításon kívül ajándékkal is jutalmazta az intenzív munkát: kézilabda meccsre szóló jegyeket vehettek át, illetve színházi vagy állatkerti belépő közül választhattak a dolgozók.

Sulyok Georgina
Domján Attila

További cikkek

Felmentésüket kérték a vörösiszap ügy vádlottai
Felmentésüket kérték a vörösiszap ügy vádlottai
A vörösiszapper mind a tizenhárom vádlottja tagadta bűnösségét és felmenését kérte pénteken az utolsó szó jogán felszólalva a Győri Ítélőtáblán. A másodfokú eljárásban egy hét múlva, december 13-án hirdetnek ítéletet.
Vörösiszap: elkezdődött a másodfokú per
Vörösiszap: elkezdődött a másodfokú per
Elkezdődött a vörösiszapper másodfokú tárgyalása csütörtökön a Győri Ítélőtáblán, amelyen a másodrendű vádlott védője a Győri Törvényszék megismételt elsőfokú ítéletének abszolút hatályon kívül helyezését vagy módosítását kérte.
Évet értékelt a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara
Évet értékelt a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara
A karácsonyi koccintással összekötött évértékelőn Zalavári István elnök összegezte az elmúlt esztendő eredményeit, valamint átadták az Év mérnöke díjat és az Örökös tag okleveleket is.
Garancia van arra, hogy Veszprém minőségi zöldfelületei hosszútávon megmaradjanak
Garancia van arra, hogy Veszprém minőségi zöldfelületei hosszútávon megmaradjanak
A csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester számolt be az idén Veszprémben megvalósult fásításokról.
Megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord szerdán
Megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord szerdán
Új történelmi rekordot ért el Magyarország téli villamosenergia-fogyasztása szerdán a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint.
2019. december 7. // Ambrus névnap