Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Dobd fel a nyár maradékát ezzel a hat különleges programmal!

2019. augusztus 10. 4:00
Augusztus a nyaralások hónapja, amikor mindenki valahol távol próbálja elfelejteni, hogy mindjárt itt az ősz. Annak viszont, aki a szinte kiürült városban maradt, az uborkaszezon kevésbé tűnhet izgalmasnak, pedig élménydús programból így is bőven akad a közelben. Néhány nem mindennapi lehetőséget szedtünk össze a nyár utolsó heteinek kiélvezésére.

Lesd meg a meteorokat a hegytetőről

Az egyik legszebb programot akár már ma kivitelezhetitek, hiszen ezekben a napokban ragyogja be az éjszakai eget a Perseidák meteorraj. Az eplényi libegő pedig ennek apropóján egészen éjfélig üzemel, hogy a fényszennyezésmentes hegytetőről élvezhessétek a hullócsillagok csodás látványát. Vigyetek magatokkal pokrócot és akár egy piknikkosarat is könnyed finomságokkal, feküdjetek hanyatt és csak élvezzétek az égi televízió-adást.

Mikor: augusztus 9-11.
Hol: Eplény
Facebook esemény

Evezz egy szörfdeszkán a balatoni naplementében és a csillagok alatt

Hogy mi is pontosan a SUP, azt talán mostanra már nem nagyon kell elmagyarázni, de hogy milyen is? Azt igazán csak akkor tudja meg az ember, ha kipróbálja. Előzetesen mondjuk: relaxáló, felemelő, vicces és csodás. Úgy kifejezetten, hogy a Balatonsup jóvoltából az alkonyi fényekkel festett Balatonon, a paloznaki nádas körül evezve élvezhetitek ki a vízen ringatózás, a naplemente, a bársonyos fényben fürdő természet és tó hármasát. Vagy ha igazán bevállalósak vagytok, akár éjszaka, a kivilágított deszkán hanyatt fekve, a tó közepéről is nézhetitek az augusztusi csillaghullást. Pluszban még piknik is lesz mellé. Egész biztos bámulatos lesz.

Mikor: augusztus 12. (éjszakai) + augusztus 9-24.
Hol: Pelso Camping, Alsóörs
Facebook esemény itt és itt

Lépj Anna Wintour nyomdokaiba

Egy divatbemutató nem feltétlenül az az esemény, ami a hétköznapok emberét annyira vonzaná, de egyszer az életben, ha már ráadásul ingyen van, miért ne bújna bele az ember a nagy sztárok bőrébe, akik a fashion show-k első sorában ülnek és szemlézik a legfrissebb kollekciókat. A balatonfüredi Blaha utca meglehetősen impozáns is ahhoz, hogy egy kicsit kirúgjunk a hámból és valami nagyon nem mindennapit tegyünk. Katti Zoób és a Nubu pedig egyébként is olyan nevek a divat világában, akiknek az alkotásai vizuálisan is elég kielégítőek.

Mikor: augusztus 19.
Hol: Balatonfüred
Facebook esemény

Pezsgőfürdőzz a szőlőbirtokon

A Szent György-hegyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet nevéhez hűen pici birtok, de annál nagyobb bulikat tudnak csapni. A kenyér ünnepén helyben sütött házi kenyérrel, a Gastro-Hack harapnivalóival, 2HA borokkal és pezsgőkkel várnak, amiket a délelőtti energizáló jóga után akár a pincészet melletti medencében is elfogyaszthatsz. A zenei aláfestésről The O'Sullivan Three (Ian O'Sullivan), DJ PAPA ÁRON és PÉCSI SZABÓ DÉNES gondoskodik, este pedig tűzijáték is lesz.

Mikor: augusztus 20.
Hol: Tapolca
Facebook esemény

Fuss és jótékonykodj a badacsonyi dűlőkben

Szemed előtt a horizont, körülötted a természet: teljes kikapcsolódás. A futásban mindig van valami felszabadító, ahogy teljesen magad mögött hagyod az információkkal túlzsúfolt hétköznapot, de természetben futni még nagyobb flash. Hát még ha mindezt szőlőtőkék körül teszi az ember! Az ad csak neki egy különleges érzést. A Dűlőre futunk jótékonysági futás azonban nemcsak emiatt lehet a nyár egyik legszebb pillanata, hanem azért is, mert a 12 km-es táv teljesítésével a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségét segíthetjük. Plusz: miután tettünk az egészségünkért és a világért is, este jól megérdemelt after party vár a frissTeraszon.

Mikor: augusztus 24.
Hol: Badacsonytomaj
Facebook esemény

Vegyél részt egy fehér ruhás flashmob vacsorán

Na de az meg mégis mi? – kérdezhetnétek. A Diner en Blanc lényege, hogy közösen, barátokkal vagy random megismert emberekkel vacsorázzatok együtt egy jót, egy szuper közösséget alkotva, a lehető legspontánabb körülmények között: a vacsora pontos helyszínét a résztvevők csak aznap délben tudják meg (az biztos, hogy Veszprémben lesz), az asztalt, a székeket és az ételt nekik kell hozni, és belépni csak fehér ruhában lehet. Kicsit több erőfeszítést igényel, mintha csak beülnénk egy étterembe, de milliószor jobb móka.

Mikor: augusztus 25.
Hol: Veszprém
Facebook esemény

Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.