2021. március 5.
//
Adorján névnap

Új kollektív szerződés

2008. április 1. 12:30
A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. és a kórház reprezentatív szakszervezeteinek vezetői aláírták az új kollektív szerződést. Rácz Jenő főigazgató hangsúlyozta, hogy a szerződés előkészítését több hónapos intenzív egyeztetés előzte meg. Minden konszenzuson alapuló javaslatot elfogadtak, kényesen ügyelve arra, hogy a dolgozói érdekek ne sérüljenek.
Mindez annak ellenére sikerült, hogy az idei évben a bevételeik még nem teljesen körvonalazódtak, az állami kompenzáció, energia áremelés, általános finanszírozási súlyszám sem tisztázott, de ennek ellenére sikerült beépíteni a 13. havi fizetést, jubileumi jutalmat, egyéb járandóságokat-monda a főigazgató. Császár László a zrt. Igazgatóságának elnöke megerősítette: az idei évben 530-570 millió forint többlet áll rendelkezésre a munkavállalók juttatásaira.Az új szerződés 2010. december végéig érvényes, legkorábban csak az említett dátum után lehet felülvizsgálni. A kórház vezetése egyértelmű sikernek könyveli el a megállapodást, hiszen a korábbi közalkalmazottakat megillető juttatásokat maradéktalanul tudták érvényesíteni a mostani szerződés aláírásával. Császár László azzal példálózott, hogy az egyik kórteremben rokona műtétre vár, a kórtermekben senki sem érez semmit abból, hogy a mai naptól a kórház zártkörű részvénytársaságként működik tovább. A jelenlegi Közalkalmazotti Tanács még három hónapig működik, majd azt követően alakul át.
Beke G. László

További cikkek

Megjelent a szigorításokat szabályozó kormányrendelet
Megjelent a szigorításokat szabályozó kormányrendelet
Így kell élnünk hétfőtől.
Orbán: most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk
Orbán: most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk
Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk - mondta a Orbán Viktor pénteken a közrádióban. A miniszterelnök hozzátette: "Az biztos, hogy a mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, most már a vírus elleni háborúnak utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk.
Olvasóink kérdeztek, a polgármester válaszolt
Olvasóink kérdeztek, a polgármester válaszolt
Főleg a közlekedéssel kapcsolatban kérdezték olvasóink Porga Gyulát, de ezen kívül kíváncsiak voltak arra, hogy lesznek-e újabb játszóterek a városban, valamint, hogy hogyan maradnak fenntarthatóak az Európa Kulturális Főváros 2023 projekt fejlesztései. Cikkünkben mutatjuk, mit válaszolt ezekre a kérdésekre a polgármester.
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Mint amikor egy csapatnak rövid a cserepadja, a mérkőzésen pedig a fáradt kulcsjátékosokat nem tudják minőségi cserékkel pótolni, úgy áll jelenleg a veszprémi ellenzék helyzete a nyárra tervezett előválasztás előtt. Egyedül a DK háza táján volt mozgolódás, de ott is biztos eddig, hogy Katanics Sándornak felmutatták a cserét jelző táblát és egy ismeretlen helyi ügyvéd lép a politika pályájára.
Stratégiai partner lesz a MOME és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Stratégiai partner lesz a MOME és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Stratégiai megállapodást kötött a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. az Európa Kulturális Fővárosa projekt minél sikeresebb megvalósítása érdekében. Az egyetem, mint a művészetek, a design és a kreativitás világszínvonalú oktatási és kutatási központja számos területen segíti a VEB 2023 Zrt. munkáját. Az együttműködés részeként a hallgatók, az oktatók és az EKF partnerek együtt dolgoznak a dizájn és innováció területén megvalósuló projektek sikeres megvalósításán.