2023. március 30.
//
Zalán névnap

Eloltották a királyszentistváni hulladéktelep tüzét

Jelenleg négy egység végzi az utómunkálatokat. Eloltották a tűzoltók a királyszentistváni hulladéktelep tüzét. A terület jelentős részét földdel letakarták.

A Katasztrófavédelem hétfő19 órai tájékoztatása szerint a maradék területen füstölés már nem tapasztalható. A veszprémi, balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat jelenleg is a helyszínen dolgoznak az utómunkálatokon, melyek várhatóan holnapig eltartanak.

A lángok két napja csaptak fel a Veszprém megyei Királyszentistván külterületén, ahol bálázott hulladék gyulladt ki. Összesen tizennyolc egység és huszonhárom munkagép dolgozott megfeszített munkával a lángok oltásán. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett, azonban veszélyes anyag jelenlétét az egészségügyi határérték feletti mértékben sehol nem mutattak ki.

Korábban:

Másfél napja ég a bálázott hulladék Királyszentistvánon - vehir.hu

forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság A lángok oltásán még tizennégy tűzoltóegység dolgozik a helyszínen. Hétfő reggel még mintegy kilencszáz négyzetméternyi területen ég a bálázott hulladék a Veszprém megyei Királyszentistván külterületén, egy szeméttelepen. A lángok oltásán a veszprémi, a pétfürdői, a siófoki, a székesfehérvári, a pápai, az ajkai és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók közös erővel, több oldalról támadva dolgoznak.

vehir.hu