2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Jön a tizedik Bujtor István Filmfesztivál!

2019. augusztus 15. 4:00
A szombaton kezdődő filmfesztivál Balatonszemesen kerül megrendezésre, ahol független/amatőr filmesek is megmutathatják tudásukat, a filmrendező emléke előtt tisztelegve.

Az eseményen színházi előadások, koncertek, ételkóstolók és hajókirándulások is tarkítják a programot, amikor éppen nem filmvetítés van. A fesztivál szinte belakja majd egész Szemest, a szabadtéri moziban majd sorrendben vetítik le az Ötvös Csöpi-filmeket. Eközben jelen lesz a művész özvegye, Bujtor Judit, aki egyébként a fesztivál védnöke, és a filmes alkotók is, akikkel Takács Bence előadóművész, tévés műsorvezető beszélget a filmes blokkok között.

A zsűri soraiban lesz: Kalász József rendező, a Magyar Független Film és Video Szövetség dunántúli küldötte, Kiss László Csokonai-díjas rendező, a Latinovits Emlékmű Alapítvány kuratóriumi elnöke, Pindroch Csaba Jászai Mari-díjas színművész, Verebes Linda színművész és Wiegmann Alfréd Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke.

Fotó: FeminaFotó: Femina

A fesztivál versenyprogramjának díjátadója után tűzshowt és tűzjátékot láthatnak az odalátogatók. A Filmfesztivál tíz évvel ezelőtt, Kiss László kezdeményezésében, rögtön a művész halála után indult el. Bujtor Istvánnak, a veszprémi Petőfi Színház egykori igazgatójának az emlékét nemcsak a Balatonszemesen megrendezésre kerülő fesztivál őrzi, elég csak a Latinovits-Bujtor Játékszínre gondolni, melyet 2010. szeptember 25-én kereszteltek az említett névre, őrizve a testvérpár emlékét.

A fesztivál részletei itt olvashatók!

Szabó Eszter

További cikkek

Emelkedik a balatoni horgászjegyek ára
Emelkedik a balatoni horgászjegyek ára
Átlagosan tíz százalékot meghaladó mértékben emelkedik jövőre a balatoni horgászjegyek ára - közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója csütörtökön.
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
Ötödik alkalommal rendezték meg hétfőn a Pannon Egyetemen a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai konferenciáját a régiót érintő legújabb kutatások kapcsán. A téma az EKF érintettség kapcsán különösen érdekes.
Elkezdődött a tabudöntögető fiatal művészek fesztiválja
Elkezdődött a tabudöntögető fiatal művészek fesztiválja
Szombaton elstartolt a Pannon Unifest összművészeti ifjúsági fesztivál a Pannon Egyetemen. Az egész nap tartó produkciók bemutatása után este az okleveleket és díjakat adták át, de a fesztivál ezzel nem ért véget, vasárnap és a jövő héten folyamatosan lesznek előadások, kiállítások és workshop-ok.
Elstartolt az észak-balatoni vasútvonal villamosítása
Elstartolt az észak-balatoni vasútvonal villamosítása
2021-től az ország egyik legszebb vasútvonalán is villanyvonatok váltják fel a dízelvonatokat
Hétvégén elstartol a második Füred Gastro fesztivál
Hétvégén elstartol a második Füred Gastro fesztivál
Az őszi Balaton legjelentősebb gasztronómiai fesztiváljárakészülnek Balatonfüreden, ahol szombaton és vasárnap tizenöt kiváló Balaton-környéki étterem libaételeivel és az újgenerációs Balaton-felvidéki pincészetek boraival várják majd a látogatókat.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap