Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Klubot alapítottak a veszprémi fiatalok

2019. augusztus 14. 5:10
Előbb-utóbb azok a fiatalok fogják formálni Veszprém mindennapjait, akik most még az ifjabb generációhoz tartoznak. Közülük néhányan klubot alapítottak, hogy már most hatékonyabban részt tudjanak venni a város fejlesztésében. Az alapítók szerda délután mutatták be terveiket.

Felelősség a környezet iránt és tartalmas szabadidős elfoglaltságok. Ezek a fő pillérei a Veszprémi Fiatalok Klubjának, amelyet a városban élő huszonéves fiatalok hívtak életre.

Szabadidős programok és rendezvények szervezésével tervezik felhívni elsősorban korosztályuk figyelmét az ökológiai lábnyom csökkentésére, de üzenetüket szeretnék eljuttatni az idősebbekhez is.

A fiatalság segítése, támogatása mindig is fontos szerepet játszott, mivel ők jelentik a jövőt. Egy modern, XXI. századi városnak foglalkoznia kell velük, hogy ők formálhassák a város mindennapjait – mondta el Bóka Bence, a klub egyik alapítója.

A környezetvédelem mellett nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a közösségépítésre is. Programjaik szervezésébe bevonnák a klubtagokat is, ahol megtartanák a fiatalos lendületet, de egy időben fontos tapasztalatokat és élményeket is szereznének.

Kiemelték, hogy szeretnének párbeszédet kezdeményezni a korosztályuk tagjai közt. Ebben pedig a vitáknak is fontos szerepe van, ezért az a cél, hogy gondolkodásra, véleményformálásra bírják a tagjaikat. Az ötletek között ezért vitadélutánok, kerekasztal-beszélgetések is szerepelnek.

Kovács Örs, a másik alapító elmondta, hogy már konkrét terveik is vannak a következő időszakra, amelyeket továbbiakkal bővítenének majd. Állatmenhelyeknek segítenének, szemétszedést terveznek, régi padokat festenének le, vagy éppen faültetést is terveznek.

A klub hamarosan egyesületi formát is ölt, a célkitűzéseik akkor is változatlanok maradnak, illetve aktívan részt szeretnének venni a 2019-es Fiatalok Napja szervezésében idén szeptemberben.

Akik szeretnék elérni a Veszprémi Fiatalok Klubját, legegyszerűbben a közösség Facebook-oldalán tehetik meg. Itt szívesen fogadnak további ötleteket, véleményeket is, valamint itt osztják meg a legfrissebb híreket is magunkról.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.