2019. december 7. // Ambrus névnap

Klubot alapítottak a veszprémi fiatalok

Előbb-utóbb azok a fiatalok fogják formálni Veszprém mindennapjait, akik most még az ifjabb generációhoz tartoznak. Közülük néhányan klubot alapítottak, hogy már most hatékonyabban részt tudjanak venni a város fejlesztésében. Az alapítók szerda délután mutatták be terveiket.

Felelősség a környezet iránt és tartalmas szabadidős elfoglaltságok. Ezek a fő pillérei a Veszprémi Fiatalok Klubjának, amelyet a városban élő huszonéves fiatalok hívtak életre.

Szabadidős programok és rendezvények szervezésével tervezik felhívni elsősorban korosztályuk figyelmét az ökológiai lábnyom csökkentésére, de üzenetüket szeretnék eljuttatni az idősebbekhez is.

A fiatalság segítése, támogatása mindig is fontos szerepet játszott, mivel ők jelentik a jövőt. Egy modern, XXI. századi városnak foglalkoznia kell velük, hogy ők formálhassák a város mindennapjait – mondta el Bóka Bence, a klub egyik alapítója.

A környezetvédelem mellett nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a közösségépítésre is. Programjaik szervezésébe bevonnák a klubtagokat is, ahol megtartanák a fiatalos lendületet, de egy időben fontos tapasztalatokat és élményeket is szereznének.

Kiemelték, hogy szeretnének párbeszédet kezdeményezni a korosztályuk tagjai közt. Ebben pedig a vitáknak is fontos szerepe van, ezért az a cél, hogy gondolkodásra, véleményformálásra bírják a tagjaikat. Az ötletek között ezért vitadélutánok, kerekasztal-beszélgetések is szerepelnek.

Kovács Örs, a másik alapító elmondta, hogy már konkrét terveik is vannak a következő időszakra, amelyeket továbbiakkal bővítenének majd. Állatmenhelyeknek segítenének, szemétszedést terveznek, régi padokat festenének le, vagy éppen faültetést is terveznek.

A klub hamarosan egyesületi formát is ölt, a célkitűzéseik akkor is változatlanok maradnak, illetve aktívan részt szeretnének venni a 2019-es Fiatalok Napja szervezésében idén szeptemberben.

Akik szeretnék elérni a Veszprémi Fiatalok Klubját, legegyszerűbben a közösség Facebook-oldalán tehetik meg. Itt szívesen fogadnak további ötleteket, véleményeket is, valamint itt osztják meg a legfrissebb híreket is magunkról.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Felmentésüket kérték a vörösiszap ügy vádlottai
Felmentésüket kérték a vörösiszap ügy vádlottai
A vörösiszapper mind a tizenhárom vádlottja tagadta bűnösségét és felmenését kérte pénteken az utolsó szó jogán felszólalva a Győri Ítélőtáblán. A másodfokú eljárásban egy hét múlva, december 13-án hirdetnek ítéletet.
Vörösiszap: elkezdődött a másodfokú per
Vörösiszap: elkezdődött a másodfokú per
Elkezdődött a vörösiszapper másodfokú tárgyalása csütörtökön a Győri Ítélőtáblán, amelyen a másodrendű vádlott védője a Győri Törvényszék megismételt elsőfokú ítéletének abszolút hatályon kívül helyezését vagy módosítását kérte.
Évet értékelt a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara
Évet értékelt a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara
A karácsonyi koccintással összekötött évértékelőn Zalavári István elnök összegezte az elmúlt esztendő eredményeit, valamint átadták az Év mérnöke díjat és az Örökös tag okleveleket is.
Garancia van arra, hogy Veszprém minőségi zöldfelületei hosszútávon megmaradjanak
Garancia van arra, hogy Veszprém minőségi zöldfelületei hosszútávon megmaradjanak
A csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester számolt be az idén Veszprémben megvalósult fásításokról.
Megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord szerdán
Megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord szerdán
Új történelmi rekordot ért el Magyarország téli villamosenergia-fogyasztása szerdán a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint.
2019. december 7. // Ambrus névnap