2020. február 21. // Eleonóra névnap

Bemutatta képviselőjelöltjeit az ellenzéki összefogás Veszprémben

A DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd minden városi körzetben indít képviselőjelöltet ősszel.

Sajtótájékoztató keretében csütörtök reggel mutatta be közös önkormányzati képviselőjelöltjeit a hatpárti ellenzéki összefogás Veszprémben. A Katanics Sándor polgármester-jelölt vezette összefogás listáján MSZP-s, Jobbikos és LMP-s politikus, DK-s pártaktivista, valamint független pedagógus és szakszervezeti aktivista nevek is szerepelnek:

 1. vk. Katanics Sándor
 2. vk. Gerstmár Ferenc
 3. vk. Zakar Csaba
 4. vk. Guzslován Gábor
 5. vk. Mihályi Balázs
 6. vk. Somfai Attila
 7. vk. Benczik Gabriella
 8. vk. Hartmann Ferenc
 9. vk. Dr. Kiss Béla
 10. vk. Kovács Rajmund
 11. vk. Kerekes Miklós
 12. vk. Sőregi Attila

Az előtérben Katanics Sándor, mögötte a képviselőjelöltek sorrendben láthatókAz előtérben Katanics Sándor, mögötte a képviselőjelöltek sorrendben láthatók

Katanics Sándor úgy látja, hogy Veszprémben amellett, hogy nem bővítik a Veszprém Arénát, részben elbukott a kormány Modern Városok programjának több eleme. Információi vannak arról, hogy sérülni fog a Petőfi Színház rekonstrukciójával járó projekt de késni látszik a kulturális negyed kialakítása is.

Azt ígérte, később részletesebben is bemutatják magukat és programjukat is, azt azonban kiemelte, politikájuk az élhető, zöld és otthonos Veszprém fejlődését szolgálná.

A DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd közös polgármester-jelöltje szerint Veszprémnek többek közt szüksége volna arra, hogy megoldódjanak a közlekedési, a parkolási és lakhatási gondok, valamint a bérlakás program és az energiahatékonyság. Elmondása szerint a széleskörű összefogással ezeket a problémákat orvosolni tudnák.

Eddig hivatalosan csak e hatpárti összefogás lesz a jelenlegi polgármester, Porga Gyula és a Fidesz-KDNP kihívója az október 13-i önkormányzati választásokon. Kérdés továbbá:

Lesz-e polgármesterjelöltje Kész Zoltánéknak Veszprémben? - vehir.hu

Pár hónappal ezelőtt úgy tűnt, az Ellenzéki Kerekasztal az ellenzéki pártokkal közösen támogathat polgármesterjelöltet Veszprémben, ám közben kiderült, a pártok Kész Zoltánék nélkül képzelik el az önkormányzati választásokat.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Palkovics László tartott tudományos előadást a Pannon Egyetemen
Palkovics László tartott tudományos előadást a Pannon Egyetemen
A Politika csúcsformában című rendezvénysorozat negyedik állomásán prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tartott előadást a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeiről.
Évet értékelt Orbán Viktor
Évet értékelt Orbán Viktor
Ma, száz évvel a trianoni halálos ítélet után azt jelenthetem önöknek, hogy élünk, és Magyarország még mindig megvan - mondta Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap, Budapesten.
A szélenergia kiaknázását és épületszigetelési programot sürget az LMP
A szélenergia kiaknázását és épületszigetelési programot sürget az LMP
A párt szerint előbbi környezetkímélőbb alternatívája lehetne az atomenergiának, míg utóbbi a fogyasztás csökkentésével járulna hozzá a bolygó védelméhez.
Merkel: közös úton jár Németország és Magyarország
Merkel: közös úton jár Németország és Magyarország
Közös úton jár Németország és Magyarország, gazdaságuk nagyon szorosan összekapcsolódott - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben, az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélése előtt.
A Deák iskolával szemben építtetne kutyafuttatót Gerstmár Ferenc
A Deák iskolával szemben építtetne kutyafuttatót Gerstmár Ferenc
Az önkormányzati képviselő szerint a Görgey Artúr utca keleti, az iskolával átellenes oldalán található zöldterület alkalmas lenne kutyafuttató építésére.
2020. február 21. // Eleonóra névnap