2019. december 13. // Luca névnap

Az elektromos fűtés sajátosságai

2019. augusztus 16. 11:33
Az elektromos fűtés működésének hatékonyságát, illetve a vele kapcsolatos költségek nagyságát számos mítosz és tévedés lengi körül. A folyamatos technológiai fejlesztéseknek köszönhetően mára az egyik legjobb fűtési megoldásnak nevezhető számos esetben.

Rövid bejegyzésünkben egyrészt a sajátosságait részletezzük, másrészt arra is kitérünk, hogy kinek ajánlott, illetve kinek kevésbé tanácsos ez a fajta fűtési módozat.

Roppant egyszerű beüzemelés

Az ember valósággal meglepődik azon, hogy az elektromos fűtőpaneleket mennyire egyszerű működésbe hozni. Míg a hagyományos megoldások élesítése kapcsán rendszerint elképzelhetetlen a kivitelezés szakember segítsége nélkül, addig ennél a módszernél sokkal könnyebb a helyzet.

Egész egyszerűen annyi dolgunk van vele, hogy a megvásárolt eszközt a kicsomagolás után elhelyezzük a kívánt helyen, majd pedig a megfelelő csatlakozóhoz illesztve ellátjuk azt árammal. Innentől kezdve nincs más teendőnk, mint élvezni a kellemes meleget.

Ami pedig az elektromos fűtőeszközök működését illeti, annak kapcsán sem kell semmi bonyolultra gondolni. A készülék először alul beszívja a meleget, és amíg a belsejében az átáramoltatást végzi, addig a fűtőszálak segítségével fel is melegíti azt. A magasabb hőmérsékletű levegő végül felül, a gép nyílásán jut ki.

Akiknek ideális megoldás lehet az elektromos fűtés

A 70 négyzetmétert nem meghaladó, kisebb alapterülettel rendelkező lakások tulajdonosai kifejezetten jól tudnak járni az elektromos fűtéssel.

Szintén megfelelő választást jelent az elektromos opció, hogyha kiegészítő fűtés gyanánt szeretnénk költséghatékony megoldást találni. A segítségével nagyon gyorsan kellemes meleg uralkodhat a fürdőszobában, a hálószobában vagy éppenséggel a gyerekszobában.

Hétvégi házak, nyaralók és minden olyan lakás vagy ház esetében, ahol csak bizonyos időközönként tartózkodunk, az elektromos panelek kitűnő szolgálatot tehetnek. A hatásukra rövid időn belül komfortosan érezhetjük magunkat.

Akik számára nem tanácsos az elektromos fűtés

Azok, akik túlzottan nagy méretű lakások vagy házak tulajdonosai, nekik bizony nem feltétlenül jelent optimális választást az elektromos fűtés. Az ő esetükben ugyanis nagyon könnyen elképzelhető, hogy ez a fűtési módozat túlzottan költséges lenne.

Szintén nem jelent jó opciót az elektromos fűtés a rossz energiabesorolású ingatlanoknál. Ezeken a helyeken a rossz minőségű szigetelés miatt túlságosan nagy hő menne kárba.

Az ilyen jellegű helyeken csakis akkor ajánlatos elektromos konvektorokat alkalmazni, hogyha nem az egész ingatlan felfűtése a cél. Kiegészítő fűtésként ellenben hasznát tudjuk venni az elektromos változatnak.

vehir.hu

További cikkek

KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.
2019. december 13. // Luca névnap