Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Honnan tudjuk, hogy mekkora az ideális melltartó?

2019. augusztus 16. 11:43
Az ideális melltartó méretét meghatározni még maguknak a nőknek sem egyszerű. Van, hogy az egyik kényelmes, van, hogy a másik. Honnan tudhatjuk meg biztosan, hogy mekkora melltartóra van szükségünk?

Kalkuláljunk!

Az egyik legkézenfekvőbb módszer így az internet korában, hogy keresünk egy megfelelő melltartó méret kalkulátort. Ebben szerencsére nem szűkölködünk, de azért figyeljünk oda, hogy megbízhatót válasszunk. Ehhez nincs is szükség másra, mint, hogy lemérjük a pontos mellbőséget, illetve ezen kívül a mell alatti körméretet. Szerencsére ezt már minden fehérnemű üzletben megtehetjük, de akár otthon is érdemes előre dolgozni.

A mellbőség a mell legnagyobb részén mérendő, azaz minden esetben ez a nagyobb szám. A mell alatti körméretet a melltartó merevítője környékén kell mérni, ami általában a mellbőségnél kisebb adat. Erre a kettőre lesz szükségünk a továbbiakban.

Ennek a két számnak a segítségével már gyerekjáték meghatározni a melltartó méretét. Visszatérve a kalkulátorhoz, elég ha csak beírjuk ezt a két számot, és már indulhat is a kalkuláció.

Táblázat

A számolása is rendekívül egyszerű, hiszen a mellbőségből kivonjuk a mell alatti körméretet, ami megadja azt a számot, aminek segítségével meghatározzuk a melltartó kosárméretét.

Mi most az EU-ban használt táblázatot vesszük alapul, így a számok centiméterben értendőek.

  • A kosármérethez 10-12 centi alatt kell, hogy legyen a különbség a két szám között.
  • A kosárméret esetén ez a szám 12 és 15 centi közé esik
  • B-nél 14-16 centi, míg a
  • C mérethez már 16-18 centi szükséges.
  • D méret esetén 18 és 20 centi között, míg
  • E-hez 20-22 centis különbséggel kell rendelkezni.
  • Az F kosárhoz 22-24 centi az ideális, míg
  • G kosár esetében a 24-26 centi a határ.
  • Végül, de nem utolsó sorban H kosárméretnél 26 és 28 között kell lennie ennek a számnak.

Fürdőruha méret

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a fenti számítást kell-e alkalmazni a fürdőruhák esetében is, hiszen bár ugyanaz a funkció, mégis más az anyag, a közeg, amiben használjuk. Jó hír, hogy igen, így nem kell megtanulnunk egy új számítási technikát, sőt másik kalkulátort sem kell keresünk.

Az sem mindegy, hogy ha határértéket számítunk ki, akkor sem kell megijedni, mivel ilyenkor érdemes mindkét méretet felpróbálni, hogy melyik a kényelmesebb. Azaz, ha 18 centi az eredmény, akkor mindenképp érdemes felpróbálni egy C és egy D kosaras melltartót is. Aztán majd meglátjuk, hogy melyik nyújtja a nagyobb kényelmet.

Ha mégsem szeretnénk annyit pepecselni a számolással, akkor a kiszamolo.com oldalon számos kalkulátort találhatunk, amik rengeteg hasznos információval kapcsolatban könnyítik meg a dolgunkat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.