2020. március 31. // Árpád névnap

Honnan tudjuk, hogy mekkora az ideális melltartó?

2019. augusztus 16. 11:43
Az ideális melltartó méretét meghatározni még maguknak a nőknek sem egyszerű. Van, hogy az egyik kényelmes, van, hogy a másik. Honnan tudhatjuk meg biztosan, hogy mekkora melltartóra van szükségünk?

Kalkuláljunk!

Az egyik legkézenfekvőbb módszer így az internet korában, hogy keresünk egy megfelelő melltartó méret kalkulátort. Ebben szerencsére nem szűkölködünk, de azért figyeljünk oda, hogy megbízhatót válasszunk. Ehhez nincs is szükség másra, mint, hogy lemérjük a pontos mellbőséget, illetve ezen kívül a mell alatti körméretet. Szerencsére ezt már minden fehérnemű üzletben megtehetjük, de akár otthon is érdemes előre dolgozni.

A mellbőség a mell legnagyobb részén mérendő, azaz minden esetben ez a nagyobb szám. A mell alatti körméretet a melltartó merevítője környékén kell mérni, ami általában a mellbőségnél kisebb adat. Erre a kettőre lesz szükségünk a továbbiakban.

Ennek a két számnak a segítségével már gyerekjáték meghatározni a melltartó méretét. Visszatérve a kalkulátorhoz, elég ha csak beírjuk ezt a két számot, és már indulhat is a kalkuláció.

Táblázat

A számolása is rendekívül egyszerű, hiszen a mellbőségből kivonjuk a mell alatti körméretet, ami megadja azt a számot, aminek segítségével meghatározzuk a melltartó kosárméretét.

Mi most az EU-ban használt táblázatot vesszük alapul, így a számok centiméterben értendőek.

  • A kosármérethez 10-12 centi alatt kell, hogy legyen a különbség a két szám között.
  • A kosárméret esetén ez a szám 12 és 15 centi közé esik
  • B-nél 14-16 centi, míg a
  • C mérethez már 16-18 centi szükséges.
  • D méret esetén 18 és 20 centi között, míg
  • E-hez 20-22 centis különbséggel kell rendelkezni.
  • Az F kosárhoz 22-24 centi az ideális, míg
  • G kosár esetében a 24-26 centi a határ.
  • Végül, de nem utolsó sorban H kosárméretnél 26 és 28 között kell lennie ennek a számnak.

Fürdőruha méret

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a fenti számítást kell-e alkalmazni a fürdőruhák esetében is, hiszen bár ugyanaz a funkció, mégis más az anyag, a közeg, amiben használjuk. Jó hír, hogy igen, így nem kell megtanulnunk egy új számítási technikát, sőt másik kalkulátort sem kell keresünk.

Az sem mindegy, hogy ha határértéket számítunk ki, akkor sem kell megijedni, mivel ilyenkor érdemes mindkét méretet felpróbálni, hogy melyik a kényelmesebb. Azaz, ha 18 centi az eredmény, akkor mindenképp érdemes felpróbálni egy C és egy D kosaras melltartót is. Aztán majd meglátjuk, hogy melyik nyújtja a nagyobb kényelmet.

Ha mégsem szeretnénk annyit pepecselni a számolással, akkor a kiszamolo.com oldalon számos kalkulátort találhatunk, amik rengeteg hasznos információval kapcsolatban könnyítik meg a dolgunkat.

vehir.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
2020. március 31. // Árpád névnap