2021. március 4.
//
Kázmér névnap

Régi és új nevek a Fidesz-KDNP jelöltjei között

2019. augusztus 21. 11:04
Bemutatta képviselőjelöltjeit a Fidesz-KDNP veszprémi szervezete az októberi önkormányzati választás kapcsán.

A jelöltek között vannak, akik folytatnák önkormányzati munkájukat, néhányan pedig első megbízatásukra készülnek. Veszprémben 12 egyéni választókörzetben lehet önkormányzati képviselőt választani, a támogatói aláírások gyűjtése szombattól indul.

Szerda délelőtt jelképesen a Hangvilla előtti Veszprém2023 installáció előtt mutatta be Porga Gyula (Fidesz-KDNP) polgármester a pártcsalád jelöltjeit az önkormányzati választásra.

A sajtótájékoztatón a polgármester elmondta, hogy a rendszerváltás óta a legsikeresebb időszakon van túl a város, a sikerek mögött pedig egy csapat áll, akik a képviselő-testületben egy egységként segítik a város törekvéseit. Elmondta, hogy a veszprémi eredményeket nem csak az itt élők ismerték el, hanem több országos és európai objektív megmérettetésen is sikereket értek el. Példának az európai virágosítási versenyt hozta, valamint az Európa Kulturális Fővárosa címet. Hozzátette, hogy nem csak várost, hanem a veszprémi közösséget is tovább fejlesztenék. Ennek érdekében pedig – ahogy korábban is – aktív és kétoldalú párbeszédet szeretnének folytatni az itt élőkkel, hogy még több ember véleményét megismerjék.

Az önkormányzati patkóban jelenleg mind a 12 egyéni választókörzet képviselőjét a Fidesz-KDNP frakciója adja, közülük viszont az új ciklusban többen már nem folytatják a munkát, helyettük új jelölteket állít a pártszövetség. Porga Gyula kiemelte, hogy a most képviselőnek induló 12 fős csapat 1/3-a nő, valamint szintén 1/3-a 35 év alatti. Hozzátette, fontos, hogy a képviselő-testület leképezze Veszprém társadalmát, ez pedig a Fidesz-KDNP listájában abszolút megvalósul.

A támogatói aláírások gyűjtése augusztus 24-től indul.

A kormánypárt az alábbi jelöltekkel fog nekivágni a támogatói aláírásgyűjtésnek, majd várhatóan az október 13-ai választásnak:

1. vk. Czaun János
2. vk. Bóka Bence
3. vk Stigelmaier Józsefné
4. vk. Pálinkás Roland
5. vk. Dr. Strenner Zoltán
6. vk. Brányi Mária
7. vk. Sótonyi Mónika
8. vk. Kovács Áron
9. vk. Csík Richárd
10. vk. Bázsa Botond
11. vk. Halmay Gábor
12. vk. Hegedűs Barbara

Dr. Mohos Gábor jegyző, mint a helyi választási iroda vezetője portálunknak elmondta, a jelöltaspiránsoknak és a polgármesterjelölteknek augusztus 24. és szeptember 9. között van lehetősége összegyűjteni a szükséges támogatói aláírásokat, hogy jelöltségük hivatalossá váljon. Ez a polgármesterjelöltek esetében 300 érvényes aláírás, a képviselőjelölteknél pedig körzetenként a körzetben élő választópolgárok 1%-ának ajánlása. Mohos Gábor hozzátette, hogy a veszprem.hu portálon az ide vonatkozó határozatban részletesen le van írva, hogy mely jelöltaspiránsnak hány érvényes aláírást kell összegyűjtenie.

Korábban az ellenzéki hatpárti összefogás is megnevezte polgármesterjelöltjét a DK-s Katanics Sándor személyében, valamint múlt héten ők is bemutatták 12 fős csapatukat, amelyben MSZP-s és Jobbikos politikusok mellett többek közt DK-s pártaktivista is helyet kapott.

Kész Zoltánról és az ő ambícióiról az önkormányzati választás kapcsán továbbra sincs hír.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a néppárti frakció a mai ülésén elfogadta az alapszabályának módosítását - jelentette be szerdán Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-delegáció elnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegáció vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
Ovádi: több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét
Ovádi: több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét
Már több mint 230 ezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét - jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerdán közösségi oldalán.
Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!
Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!
Bár vannak a költségvetésnek pozitív elemei, összességében mégsem támogatta az elfogadását Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő. Hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, miért.
Emlékezzünk a múlt szörnyűségeire és gondoskodjunk a biztonságos jövőről!
Emlékezzünk a múlt szörnyűségeire és gondoskodjunk a biztonságos jövőről!
Szűk körben, de fontos üzenetet megfogalmazva tartotta meg a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját Veszprémben. A csütörtöki csendes koszorúzáson részt vett Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő, az IKSZ országos elnöke is, aki rövid interjút adott portálunknak.
Zavar az erőben a veszprémi DK-nál, ismeretlen helyi ügyvédre cserélnék Katanicsot
Zavar az erőben a veszprémi DK-nál, ismeretlen helyi ügyvédre cserélnék Katanicsot
Még a választás célegyenesére való ráfordulás előtt eldőlt, hogy az ellenzék nem a DK helyi emberét, Katanics Sándort indítja Veszprémben a jövőre esedékes országgyűlési választáson. A korábbi választásokon a Fidesz jelöltjével szemben többször alulmaradt Katanics a DK helyi elnöki posztjáról is lemondott. Érkezhet egy politikában járatlan ügyvéd?