Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem csak a húszéveseké volt a világ

2019. augusztus 23. 16:22
Második alkalommal rendezték meg a Szenior Találkozót, idén az apró bakonyi faluban, Kislődön. A környék nyugdíjas klubjaiból ötszáznál is több szépkorú vett részt a jó hangulatú rendezvényen, ahol ismét bebizonyították, hogy a nyugdíjasként is lehet aktívan szórakozni.

A tavalyi sikeres herendi rendezvény után, a hagyományteremtés útját folytatva idén Kislődön találkoztak a veszprémi és környékbeli nyugdíjas klubok tagjai. Péntek délelőtt közel 700 időskorú érkezett meg az apró faluba, látványosan felpezsdítve annak közösségi életét.

A megjelenteket Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntötte, aki kiemelte, hogy térségünk értékeinek ápolása és fejlesztése mellett ugyanolyan fontos, hogy az itt élők egymással is megosszák élményeiket, ismerkedjenek, az idősek pedig átadják a tapasztalataikat a fiatalabb generációnak. Beszédében megköszönte a szervező Szenior Mentor Kerekasztal tagjainak a fáradhatatlan munkáját, valamint külön kiemelte Somogyi Anna, Kislőd polgármesterének aktivitását és segítőkészségét a sikeres rendezvény lebonyolításában.

A program a Szenior sikerdíjak átadásával folytatódott. A díj azokat a szépkorúakat hivatott elismerni, akik életük során sokat tettek a közösségükért, valamint az adott kor kihívásaira mindig jól és helyesen válaszoltak.

Az idei Szenior sikerdíjak díjazottjai Jáger János és Unferdorfer József voltak.

Jáger János az újrakezdés nagymestere, mindig megtalálta azokat a feladatokat, amelyekre az adott korszak lehetőséget adott és amire kereslet volt. Iparos családból érkezett, Esztergomban érettségizett, majd a veszprémi Vegyipari Egyetemen szerzett mérnöki diplomát. A nyolcvanas években saját ruházatgyártó céget alapított, majd tett sikeressé a rendszerváltás után is. Ezt követően az építőiparban tevékenykedett, mielőtt 2009-ben megnyitotta a kislődi Sobri Jóska Élményparkot. Ma már a nyugdíj mellett gyermekeivel együtt üzemeleteti a kalandparkot. Jáger János nem csak sikeres vállalkozó, hanem segítőkész, nagylelkű ember is, aki számos jótékony kezdeményezés felkarolója, segítője.

Jáger János és Unferdorfer József Szenior sikerdíjazottakJáger János és Unferdorfer József Szenior sikerdíjazottak

Unferdorfer József életútja is igazolja a régi bölcsességet, miszerint „aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet”. Sikeres vállalkozásához is a virágok terelték. Ő maga géplakatosként kezdte, majd a vasútnál is dolgozott. A növények iránti szeretete először csak hobbiként volt jelen életében, de ismerősei unszolására egyre nagyobb mennyiségben kezdte nevelni a virágpalántákat, valamint paradicsomot és paprikát is termesztett. 1990-től működik az Unfi Kertészet őstermelői formában, családi vállalkozásként. Unferdorfer József vásárlóinak rendszeresen ad növényápolási tanácsokat, de tudását szívesen osztja meg szélesebb körben is.

A díjátadó után a nyugdíjasok himnuszával kezdetét vette az egész napos szórakozás, ahol környékbeli ének- és tánccsoportok előadása mellett táncmulatsággal és vidám beszélgetésekkel, ismerkedéssel folytatódott a nap további része.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. tegnap 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. 2024. június 20. 13:53 A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok több mint fele fél a daganatos megbetegedéstől, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében - összegezték szerdán egy kerekasztal-beszélgetésen az Affidea Magyarország által készített országos, reprezentatív kutatás eredményét. 2024. június 19. 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.