Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Támogatja Veszprém az iskolakezdést

2019. augusztus 26. 3:30
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata beiskolázási támogatást nyújt az alapfokú nevelési-oktatási intézményben, középiskolában vagy szakképző iskolában tanulmányokat folytató gyermekek részére.

A szeptember és az iskolakezdés sok család életében jelent nehézséget, kiemelten igaz ez azokra a családokra, ahol a beiskolázás több gyermeket is érint. A kormány az elmúlt években is több programmal nyújtott segítséget az étkeztetés és a tankönyv vásárlás területén.

forrás: pixabayforrás: pixabay

A veszprémi családok idén első alkalommal a tanév kezdéshez is igényelhetnek támogatást Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatától.

- Februárban a város képviselőtestülete úgy döntött, hogy az önkormányzat is a lehetőségeihez mérten szeretne hozzájárulni, hogy a veszprémi családoknak még könnyebb legyen az iskolakezdés - fogalmazott Porga Gyula polgármester a beiskolázási támogatással kapcsolatos sajtótájékoztatón.

A támogatást veszprémi állandó lakcímmel rendelkező, a nappali oktatás munkarendje szerint általános iskolában vagy középiskolában tanulmányokat folytató gyermekek részére igényelhetik, ha a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az 57.000 forintot, egyedülálló szülő vagy törvényes képviselő esetében a 71.250 forintot.

Fontos, hogy az alapfokú nevelési-oktatási intézményben tanulót 16 éves korig, a középiskolában vagy szakképző iskolában tanulót az érettségi vagy a 20. életévének betöltéséig illeti meg a támogatás.

A polgármester elmondta, hogy a beiskolázási támogatás összege az alapfokú oktatásban tanuló gyermekek részére 6000 forint, a középfokú oktatásban tanulók részére pedig 8000 forintos egyszeri hozzájárulást jelent.

- Az előzetes kalkulációk szerint az általános iskolás körből 1350 fő lehet érintett, középiskolások esetében 540 fő jogosult erre a támogatásra. A teljes keretösszeg 2.420.000 forint - fűzte hozzá Porga Gyula.

Hegedűs Barbara kiemelte: rendkívül pozitív, hogy a városi költségvetés olyan stabil, hogy lehetőség van ebben az évben plusz forrásokat fordítani az itt élők számára, ezért szeretné arra biztatni a veszprémieket, hogy éljenek ezzel az új lehetőséggel.

A beiskolázási támogatáshoz szükséges kérelmeket augusztus 1-től, szeptember 30-ig lehet a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán benyújtani, melyhez csatolni kell a család jövedelmi viszonyait tanusító igazolásokat és a tanulói jogviszony fennállásáról a nevelési-oktatási intézmény igazolását. A nyomtatvány letölthető a www.veszprem.hu oldalról is.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.