2020. május 26. // Fülöp névnap

Tömegbaleset miatt lezárták az M7-est Fehérvárnál, katonai járművek ütköztek

2019. augusztus 26. 14:35
mti
Hat jármű ütközött össze az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, a 64-es kilométernél, Székesfehérvárnál, emiatt teljesen lezárták az utat.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a balesetben többen megsérültek. A forgalmat a 7-es főútra terelik, Székesfehérváron keresztül lehet kerülni.

Értesüléseink szerint a balesetben az a katonai konvoj is érintett, amelynek érkezéséről reggel hírt adtunk.

Ezt azóta hivatalosan is megerősítették: a Magyar Honvédség egyik katonai menetoszlopa szenvedett közúti baleset , melyben hatan sérültek meg - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel. A közlemény szerint két sérültet mentőhelikopterrel a MH Egészségügyi Központba szállítottak, négyet a székesfehérvári kórházban látnak el. Azt írták: a tehergépjárművekből álló konvoj a Bátor Harcos 2019 gyakorlatra ment Hódmezővásárhelyről a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterére, Veszprém-Újmajorba. Az ütközésben civil gépjármű nem sérült meg, a baleset okait a rendőrség vizsgálja.

Délután a rendőrség honlapján azt írták: továbbra is tart a műszaki mentés. Az autópálya 59-es és 64-es kilométere közötti szakaszán, a forgalmi helyzet miatt veszteglő gépjárművek részére a rendőrség feloldotta a forgalomkorlátozást és a belső sávon megindult a forgalom. Az érintett útszakaszt továbbra is az agárdi lehajtónál, a 7-es számú főúton kerülhetik el

vehir.hu
2020. május 26. // Fülöp névnap