2020. május 26. // Fülöp névnap

MEGHALT EGY KATONA AZ M7-ESEN TÖRTÉNT BALESETBEN

2019. augusztus 26. 18:38
mti
Hiába küzdöttek hosszasan az életéért, nem tudták megmenteni a veszprémi hadgyakorlatra tartó katonát.

Mint azt korábban megírtuk, a Veszprém mellett tartandó hadgyakorlatra az ország több pontjáról is érkeztek katonai járművek. Az egyik ilyen konvoj balesetet szenvedett az M7-es autópályán Székesfehérvárnál: hat katonai jármű ütközött egymásnak, négy embert mentő vitt a fehérvári kórházba, kettőért mentőhelikopter érkezett. Az autópályán hosszú ideig pályazár volt, a sor a Velencei-tóig torlódott vissza.

Képünk illusztráció. Fotó: MTIKépünk illusztráció. Fotó: MTI

Az esettel kapcsolatban délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Benkő Tibor honvédelmi miniszter. Ekkor hozták nyilvánosságra, hogy az egyik súlyos sérült életét nem sikerült megmenteni.

Benkő Tibor közölte: egy fiatal, kiváló katona hunyt el. Az 5. dandár hódmezővásárhelyi állományába tartozott, szerződéses őrvezetőként szolgált. A miniszter részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak és a barátoknak. A balesetben az elhunyt katonán kívül öten sérültek meg. Benkő Tibor elmondta, hogy belső vizsgálatot rendelt el a körülmények tisztázására. A balesetet a rendőrség is vizsgálja.

Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka azt mondta, átcsoportosításhoz kapcsolódó művelet része volt a közúti konvoj haladása. A balesetben súlyosan megsérült katona állapota stabil, négy katona könnyebb sérülést szenvedett. Korom Ferenc elmondta: a belső vizsgálat kiterjed a speciális körülmények és szabályok betartására, erre harminc napja van a tárca szerveinek.

vehir.hu
2020. május 26. // Fülöp névnap