Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Klíma- és környezetvédelmi bizottságot hozna létre az ellenzéki összefogás Veszprémben

2019. augusztus 27. 16:14
Az ellenzéki összefogás szerint csökkenteni kellene a hulladék mennyiségét és növelni az újrahasználatot. Körültekintőbben járnának el a fásításnál is.

Rövid, kedd délutáni sajtótájékoztató keretében vázolta környezetvédelmi terveit az ellenzéki összefogás (DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) Veszprémben.

A minden körzetben jelöltet állító összefogás polgármester-jelöltje, Katanics Sándor (DK) szerint vannak, akik még mindig tagadni próbálják, de a klímavészhelyzet tény, amin erkölcsi felelősség javítani. Mint mondta, a klímaváltozás megnehezíti mindennapi életünket, a jövőben pedig számos további kedvezőtlen hatásával kell szembenézni.

-A megelőzés és alkalmazkodás jelentős mértékben elősegítheti a megfelelő környezeti minőség és a környezeti potenciál megőrzését, a település élhetőségének biztosítását. A klímavészhelyzet Veszprémben is cselekvést igényel. Zöld, otthonos Veszprémért dolgozunk, megválasztásunk esetén klíma és környezetvédelmi bizottságot hoznánk létre az önkormányzatban- mondta.

benczik gabriella, katanics sándor és gerstmár ferencbenczik gabriella, katanics sándor és gerstmár ferenc

Az összefogás LMP-s képviselője, Gerstmár Ferenc szerint a városban mérsékelni kell a hulladék mennyiségét, növelni az újrahasználatot és az újrahasznosítást. Úgy látja, a szelektív gyűjtés és a lomtalanítást gyakorlata újragondolást igényel. Megválasztásuk esetén hulladékcsökkentési tervet dolgoznának ki, emellett bővítenék a zöldfelületeket, és a mostani városvezetésnél körültekintőbben járnának el a fásításnál.

Az összefogás 7. választókerületi civil jelöltje, Benczik Gabriella a levegő tisztaságának megőrzéséről és javításáról kifejtette, Veszprémben egyre többször emelkedik kifogásolható vagy egészségtelen szintre a légszennyezettség. Ennek fő kiváltó oka a tüzelőanyag-felhasználás, amin szerinte az javítana, ha az önkormányzat többet tenne azért, hogy az emberek hozzájussanak a megfelelő minőségű és mennyiségű tüzelőanyaghoz. Az energiahatékonyság érdekében szorgalmaznák továbbá azt is, ha az önkormányzat támogatná a lakóépületek hőszigetelését, energetikai felújítását.

Megjegyezte, az ellenzék szerint a közösségi közlekedést vonzóbbá kellene tenni, hogy tovább csökkenjen az autók által okozott légszennyezettség Veszprémben.

Ide kapcsolódik, hogy a jelenlegi városvezetés már korábban létrehozta a Zöldfelületi Munkacsoportot. Veszprémet klímasztár díjjal és az Entente Florale Europe versenyen arany minősítéssel, illetve elnöki különdíjjal is jutalmazták:

Készül a veszprémi zöldfelületi stratégia - vehir.hu

Megkezdte munkáját a Zöldfelületi Munkacsoport: a veszprémi zöldfelületi stratégia megalkotásához szükséges vizsgálatokról és a legfontosabb célokról számoltak be a Városházán kedden. - Veszprém jelentős zöldfelületekkel rendelkezik, amelyek színvonalas fenntartása és fejlesztése terén komoly hagyományokra tekint vissza.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Csütörtök délután hivatalosan is átadták a Görgey Artúr utcai kutyafuttatót. Az eseményen megtekinthettük, amint a kutyusok felavatják a futtató eszközeit. 2024. április 12. 22:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.