Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Magunkon és a kórházon is segíthetünk

2019. augusztus 29. 5:00
Ingyenes szűrővizsgálatokkal gyűjthetünk adományt a kórháznak szeptember 14-én a Kossuth utcán.

Veszprémbe érkezik a Richter Gedeon Nyrt. jótékonysági egészségügyi szűrőprogramja, az Egészségváros. A rendezvény lényege, hogy a szűrővizsgálatokon, előadásokon való részvétellel pontokat gyűjthetünk, amit aztán a megyei kórház adományként pénzre válthat. Így egyszerre tehetünk saját egészségünkért, és segíthetünk a Csolnoky Ferenc Kórháznak egy gyermekkardiológiai ultrahang beszerzésében.

A programra csütörtökön közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet Porga Gyula polgármester, dr. Szántó Tamás a megyei kórház megbízott főigazgatója, dr. Czinkotay Frigyes orvos-igazgató valamint a Richter képviseletében Csaba Lajos.

Szeptember 14-én, szombaton a Kossuth utcán egész napos programokkal készülnek a szervezők: az ingyenes szűrővizsgálatok mellett az életmóddal kapcsolatos előadások valamint szórakoztató családi programok várják az érdeklődőket, akik minden helyszínen pontokat gyűjthetnek a részvétellel. A Richter aztán a nap végén ezt pénzre váltja:

minden összegyűjtött pont után 300 Ft támogatást ad a kórháznak — a napindító kétmillió forintos alaptámogatáson felül.

Porga Gyula polgármester hozzátette: az önkormányzat külön adománnyal is segít majd a kórháznak a vágyott eszköz beszerzésében.

Ahogy arra dr. Szántó Tamás, a kórház megbízott főigazgatója is rámutatott: érdemes kihasználni a lehetőséget, hogy előjegyzés nélkül, ingyenes szűrővizsgálatokon vehetünk részt, tapasztalata szerint a megyei kórházban ugyanis

sok olyan beteget kell kezelniük, akik odafigyeléssel, időben elvégzett szűrővizsgálattal megelőzhették volna a bajt.

A Richter Egészségváros programsorozata tíz éve járja az országot, eddig 72 helyszínen 180 ezernél több résztvevő több mint 360 millió forintos adományt gyűjtött össze. A programsorozat története során elvégzett nagyjából 160 ezer szűrővizsgálatból minden negyedik alkalommal szólalt meg a vészcsengő, és kellett a beteget további vizsgálatokra küldeni, amivel aztán megelőzhették az életminőség romlását.

Illusztráció: RichterIllusztráció: Richter

A rendezvényen olyan ismert személyiségekkel is találkozhatunk, mint Béres Alexandra, Szily Nóra, Radványi Dorottya, Katus Attila, Jaksity Kata vagy Barabás Éva.

A részeltes programokat a rendezvény honlapján, ide kattintva találják meg.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.