2022. január 26.
//
Vanda névnap

Veszprémben járt a szakmai tanévnyitó konferenciasorozat

Augusztus 26. és szeptember 4. között húsz helyszínen tart megyei és fővárosi szakmai tanévnyitó konferenciát az Oktatási Hivatal az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Klebelsberg Központ közreműködésével, a Pedagógiai Oktatási Központok bevonásával.

A minisztérium vezetői, az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a és a Klebelsberg Központ a köznevelési ágazat főbb fejlesztéseit és a 2019/2020-as tanév feladatait mutatják be.

Veszprémben csütörtökön (aug.28.) tartották az egész napos szakmai tanévnyitót a Csermák Antal Zeneiskolában.

A tanévnyitót Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg, aki hangsúlyozta és megköszönte a pedagógusok jövő nemzedékeiért végzett munkáját.

Kiemelte, Veszprémben a régmúltig visszanyúló hagyományai vannak az oktatásnak, mely hozzájárul ahhoz, hogy a megyeszékhely különböző felmérések és eredmények alapján évek óta az élhető városok között szerepel.

A szakmai tanévnyitón a zeneiskola művészei működtek közre.

A szakmai tanévnyitó konferenciasorozat első állomása Békéscsaba és Eger és Budapest volt, a további helyszínek: Nyíregyháza, Szekszárd, Székesfehérvár, Tatabánya, Debrecen, Szolnok, Pécs, Kecskemét, Kaposvár, Szeged, Szombathely, Balassagyarmat, Zalaegerszeg, Győr és Miskolc.

Ge. Á.
Domján Attila