Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C

Rekordidő alatt készült el az új bölcsőde

2019. augusztus 30. 13:10
A nemesvámosi családok igénye volt, hogy a településen az óvoda mellett egy bölcsődét is kialakítsanak. A beruházás a határidő előtt elkészült, ünnepélyes átadóját péntek délelőtt tartották.

Valószínűleg a nemesvámosi gyerekeket jobban izgatták az új bölcsőde udvarán kihelyezett gyermekjátékok, mint a nemzeti színű szalag a bejárat előtt, a település életében mégis egy fontos esemény zajlott péntek délelőtt.

A nemesvámosi Csillagvirág Óvoda immáron bölcsődével is kibővült, amely fejlesztést rekordidő alatt valósítottak meg.

Az ünnepélyes átadón Ovádi Péter országgyűlési képviselő a nemesvámosi fejlesztéseket a jövő beruházásainak nevezte, hiszen korábban óvodát és sportcsarnokot avattak, most pedig a felújított bölcsőde alapozza meg még jobban a falu jövőjét. Hozzátette, hogy Nemesvámos kiváló példa arra, hogy a kormány által megfogalmazott és elindított faluprogram és családvédelmi akcióterv jól és hatékonyan működik. A képviselő szerint Nemesvámos nem csak a térségben, de országosan is egy mintatelepülés, amelyre méltán lehetnek büszkék az itt élők, a polgármester és mindenki, akinek munkája volt a megvalósult fejlesztésekben.

Ezt követően Sövényházi Balázs polgármester elmondta, hogy több család is jelezte: szükség lenne egy bölcsődére is a faluban. Nemesvámoson 40 olyan kisgyermek él, akik most bölcsődés korúak, ezért is döntöttek úgy, hogy a régi óvodaépületet átalakítják egy modern bölcsődévé. A beruházás teljes összege 120 millió forint volt, amelyhez hazai forrásként Magyarország Kormánya 84 millió forinttal járult hozzá.

A beruházás pedig rekordidő alatt valósult meg. Sövényházi Balázs rövid visszatekintőjében elmondta, hogy csupán idén áprilisban indult a közbeszerzési eljárás, amelyet a Thermo Épgép Kft. nyert meg alig egy hónappal a kiírás után. A munkaterületet idén május 17-én adták át, az eredeti szerződés szerint pedig szeptember 14-re kellett volna befejezni. Ennek ellenére már augusztus végén elkészült az épület, ami 3 csoportszobában 36 kisgyermeket tud majd fogadni és külön melegítőkonyha is tartozik hozzá.

A polgármester hozzátette, hogy a következő hetekben beszerzik a szükséges bútorokat, valamint megtörténik az udvar parkrendezése is, és reményeik szerint szeptember második felében a működési engedélyt is megkapják rá.

Az átadóünnepség további részében a település egyházi képviselői is megáldották az épületet, majd a megjelentek Putz Andrea óvodavezetővel és a gyerekekkel közösen járták be és ismerkedhettek meg az új bölcsődével.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. ma 14:23 Gondoskodik a képviselő a Módszertani bölcsődéről Gondoskodik a képviselő a Módszertani bölcsődéről Miután a korábbi években a veszprémi önkormányzat felújította a Módszertani bölcsőde épületét és teljes energetikáját, valamint rendbe rakta az udvart is, az utolsó néhány hasznos eszköz beszerzésében már a belvárosi körzet önkormányzati képviselője, Bázsa Botond segített az intézménynek. ma 14:46 A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  tegnap 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.