Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idősek fóruma a lakótelepen

2019. augusztus 31. 19:04
Nyugdíjas szervezeteknek és nyugdíjasoknak tartottak fórumot szombat délután a Deák iskolában.

Egy felmérés szerint ma az összlakosságon belül 25% a hatvan éven felüliek aránya és 4,5% a nyolcvan éven felülieké. Veszprém városban jelenleg 14 ezer nyugdíjas él, akik közül csupán 2 ezren képviseltetik magukat nyugdíjas klubokban. Veszprémben aránylag magasnak mondható a nyugdíjas szervezetek száma, több mint 40 működik a városban.

Porga Gyula polgármester távollétében két fideszes önkormányzati képviselő-jelölttel, Bóka Bencével (2.vk) és Pálinkás Rolanddal (4. vk.) tartott idősügyi fórumot Veszprémi Idősek Fóruma néven Ovádi Péter országgyűlési képviselő szombat délután a Deák iskolában.

A fórumon a Veszprém Város Idősügyi Tanácsának elnökével(Szente József) együtt több nyugdíjas szervezet vezetője is képviselte magát, akik a várossal kapcsolatos észrevételeiket és javaslataikat fogalmazták meg. Többen kifogásolták a városban tapasztalható szemetelési szokásokat, a parkolási gondokat, a zöldfelületek méretét és a belváros kialakítását. A dicséretek közt elhangzott Veszprém utóbbi években való fejlesztése és fejlődése is.

Ide kapcsolódik, hogy tavaly alakult meg Veszprémben a Szenior Mentor Kerekasztal, mely elsődleges feladatának tekinti a környező települések nyugdíjasai közti kapcsolaterősítést.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.