2020. augusztus 12. // Klára névnap

Mintegy 350 millió forintból valósultak meg fejlesztések a zirci kórházban

2019. szeptember 5. 19:57
mti
Mintegy 350 millió forintból valósultak meg fejlesztések - köztük új épületszárny építése és parkosítás - a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben.

A fejlesztéseket méltatva Csiki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Zircen azt mondta: ha egy közösség tervszerűen, innovációval tud projekteket megvalósítani, olyan fejlesztések jöhetnek létre, mint a zirci kórházban. Ha pedig ez az innováció más régiókban, más hasonló helyzetben levő kórházakban is megvalósul, akkor nemcsak egy szakmát, nemcsak egy kórházat, hanem egy egész ágazatot, a magyar egészségügyet is meg lehet reformálni.

Hozzátette: 2007-ben a struktúraváltás miatt a zirci kórház nehéz helyzetbe került, elvesztette aktív kapacitásait, de sikerült olyan profilt kialakítani, és olyan fejlesztésekbe kezdeni, hogy a kórház ma stabil gazdasági lábakon áll, nem halmozott fel adósságot, és prosperál.

Vermes Tamás, a zirci kórház főigazgatója kiemelte: 2006 óta mintegy 2,5 milliárd forint értékben történtek fejlesztések a 120 éves intézményben. A most záruló, mintegy 350 millió forintos beruházás részeként csaknem 1500 négyzetméteres új épületszárnnyal bővült a krónikus belgyógyászati részleg. Ott új egy- és kétágyas kórtermeket kialakítva meg tudtak szüntetni egy öt- és egy nyolcágyas kórtermet. A krónikus belgyógyászatnak helyet adó épület külső és tetőszerkezeti hőszigetelése is megtörtént, valamint új orvosi szobát és nővéröltözőt alakítottak ki. A projekt részeként az alagsorban raktárt és irattárat is kialakítottak. Megújították az épület csaknem 2000 négyzetméteres parkját, és garzonlakások kialakításával az orvosoknak és az ápolóknak is javítják a lakhatási körülményeit.

Kovács Zoltán (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az elmúlt másfél évtizedben folyamatos fejlődés történt a zirci kórházban. Az intézmény a jó ápolók és orvosok mellett az új modern épületszárnnyal és a megújult parkkal jó környezetet is biztosít a gyógyulóknak - tette hozzá.

A zirci kórházban jelenleg 137 ágyon folyik mozgásszervi rehabilitációs és krónikus belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás. A kórházban egynapos sebészeti ellátás működik, valamint 18 szakmában járóbeteg- és tíz ágyon nappali kórházi ellátást végeznek.

vehir.hu

További cikkek

Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Kezdődik a parlagfűszezon - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton a Facebook-oldalán.
Országos tisztifőorvos: el kell kerülni a gócpontok kialakulását
Országos tisztifőorvos: el kell kerülni a gócpontok kialakulását
El kell kerülni a koronavírus-gócpontok kialakulását, az emberek felelősségteljes magatartása megakadályozhatja azok létrejöttét - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos pénteken.
Jót tesz a szívnek a csokoládé
Jót tesz a szívnek a csokoládé
Heti egyszeri csokoládéfogyasztás csökkentheti a szívbetegségek kockázatát az Európai Kardiológiai Társaság folyóiratában megjelent új tanulmány szerint.
Veszprém Virágszívvel mond köszönetet az egészségügyi dolgozóknak
Veszprém Virágszívvel mond köszönetet az egészségügyi dolgozóknak
A kórház előtti körforgalmat a jövőben egy virágokból kialakított szív fogja díszíteni, amit Ovádi Péter országgyűlési képviselő ötlete nyomán, a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. kertészei ültetettek hálájuk jeléül az egészségügyi dolgozóknak.
Szerdán kapják meg a bruttó félmilliós jutalmat az egészségügyi dolgozók
Szerdán kapják meg a bruttó félmilliós jutalmat az egészségügyi dolgozók
170 ezer egészségügyi dolgozó kapja meg bruttó 500 ezer forintos juttatását a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállásáért szerdán, illetve a napokban; az egyszeri rendkívüli jutalomra a kormány 101 milliárd forintot biztosít - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten.
2020. augusztus 12. // Klára névnap