2020. október 21.
//
Orsolya névnap

Mintegy 350 millió forintból valósultak meg fejlesztések a zirci kórházban

2019. szeptember 5. 19:57
mti
Mintegy 350 millió forintból valósultak meg fejlesztések - köztük új épületszárny építése és parkosítás - a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben.

A fejlesztéseket méltatva Csiki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Zircen azt mondta: ha egy közösség tervszerűen, innovációval tud projekteket megvalósítani, olyan fejlesztések jöhetnek létre, mint a zirci kórházban. Ha pedig ez az innováció más régiókban, más hasonló helyzetben levő kórházakban is megvalósul, akkor nemcsak egy szakmát, nemcsak egy kórházat, hanem egy egész ágazatot, a magyar egészségügyet is meg lehet reformálni.

Hozzátette: 2007-ben a struktúraváltás miatt a zirci kórház nehéz helyzetbe került, elvesztette aktív kapacitásait, de sikerült olyan profilt kialakítani, és olyan fejlesztésekbe kezdeni, hogy a kórház ma stabil gazdasági lábakon áll, nem halmozott fel adósságot, és prosperál.

Vermes Tamás, a zirci kórház főigazgatója kiemelte: 2006 óta mintegy 2,5 milliárd forint értékben történtek fejlesztések a 120 éves intézményben. A most záruló, mintegy 350 millió forintos beruházás részeként csaknem 1500 négyzetméteres új épületszárnnyal bővült a krónikus belgyógyászati részleg. Ott új egy- és kétágyas kórtermeket kialakítva meg tudtak szüntetni egy öt- és egy nyolcágyas kórtermet. A krónikus belgyógyászatnak helyet adó épület külső és tetőszerkezeti hőszigetelése is megtörtént, valamint új orvosi szobát és nővéröltözőt alakítottak ki. A projekt részeként az alagsorban raktárt és irattárat is kialakítottak. Megújították az épület csaknem 2000 négyzetméteres parkját, és garzonlakások kialakításával az orvosoknak és az ápolóknak is javítják a lakhatási körülményeit.

Kovács Zoltán (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az elmúlt másfél évtizedben folyamatos fejlődés történt a zirci kórházban. Az intézmény a jó ápolók és orvosok mellett az új modern épületszárnnyal és a megújult parkkal jó környezetet is biztosít a gyógyulóknak - tette hozzá.

A zirci kórházban jelenleg 137 ágyon folyik mozgásszervi rehabilitációs és krónikus belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás. A kórházban egynapos sebészeti ellátás működik, valamint 18 szakmában járóbeteg- és tíz ágyon nappali kórházi ellátást végeznek.

vehir.hu

További cikkek

Október 20-ától lesz elérhető az influenza elleni védőoltás
Október 20-ától lesz elérhető az influenza elleni védőoltás
Október 20-ától lesz elérhető a háziorvosi rendelőkben az influenza elleni térítésmentes védőoltás - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
Január 1-jétől háziorvosok a bértáblában szereplőnél nem kereshetnek kevesebbet
Január 1-jétől háziorvosok a bértáblában szereplőnél nem kereshetnek kevesebbet
A kormány jövő év január 1-jétől garantálni kívánja, hogy a háziorvosok a bértáblában szereplő összegnél kevesebbet ne kereshessenek - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Végéhez közeledik a parlagfűszezon
Végéhez közeledik a parlagfűszezon
A lehűlés és az eső hatására a parlagfű pollenszórása a végéhez közeledik - közölte a tisztifőorvosi Facebook-oldal kedden.
Véglegesen elérhető marad a telefonos gyógyszerfelírás
Véglegesen elérhető marad a telefonos gyógyszerfelírás
Véglegesen elérhető marad a telefonon keresztüli gyógyszerfelírás lehetősége - közölte az emberi erőforrások minisztere csütörtöki Facebook-bejegyzésében.