2020. augusztus 10. // Lörinc névnap

A mozi, ahol a panelházak ablakában volt a VIP páholy

2019. szeptember 6. 11:30
Megtartották az első felvonását a „Filmek a falon” című rendezvénysorozatnak csütörtök este a Haszkovó lakótelepen. A különleges kertmozi élmény egyenesen Franciaországig repítette az érdeklődőket.

Régóta készült az Agóra Művelődési Központ az ősz első nagyobb dobására, amikor a mozi-élményt kiköltöztették a szabad ég alá. A mozivásznat viszont ebben az esetben a Stromfeld 5. társasház homlokzata helyettesítette. Az élmény majdnem ugyanaz volt, mint egy igazi moziban. Pattogatott kukorica, közös nevetések és romantikus összebújása a pároknak.

De mindez a Haszkovó lakótelep közepén, ahová népes filmszerető tábor gyűlt össze, illetve olyanok is, akiket csak a kíváncsiság hajtott. A végén egyik csoport sem csalódhatott.

Az Eszeveszett esküvő című francia film egy tapasztalt rendezvényszervező kálváriáját mutatta be, amikor egy tökéletesen megszervezett esküvő kártyavárként látszik összeborulni, miközben komikus és szürreális szituációkon keresztül igyekszik a főhősünk menteni a menthetőt.

Ez a könnyed európai vígjáték már önmagában is képes kizökkenteni a panelházak és a hétköznapok monotonitásából, hát még így, hogy az élményt pont ezeknek az épületeknek köszönhettük. A legszerencsésebbek talán azok voltak, akik otthonukból, az ablakon kikönyökölve élvezhették az ingyenes mozi-élményt.

A szervezők semmit nem bíztak a véletlenre. Az élményt különböző mintájú fényfestésekkel fokozták, méltó módon a 2023 Európa Kulturális Főváros projekthez, amely a Filmek a falon megvalósulását is támogatta.

Ha az időjárás is kegyes lesz, akkor ma és szombaton folytatódik a szabadban a filmvetítés.

A Mindenki tudja című spanyol-olasz filmben Penelopé Cruz főszereplésével rég elfelejtett titkokkal és drámákkal találkozhatunk péntek este.

Szombaton pedig a Szerelembe gurulva című francia romantikus vígjátékban élvezhetjük, ahogy a hősszerelmes főszereplő a saját elképesztő ötletei által keveredik egyre nagyobb bonyodalmakba.

A filmvetítések este 8 órakor kezdődnek, rossz idő esetén pedig az Agóra színháztermében vetítik le őket.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Az első utcazenész már megérkezett
Az első utcazenész már megérkezett
Elkészült Kolodko Mihály gerilla szobrászművész második, Veszprémbe tervezett miniszobra: az utcazenészt formázó figura a Kossuth utca alján kapott helyet.
Auer Lipót háromszázharminc éves hegedűje is megszólal az idei Auer Fesztiválon
Auer Lipót háromszázharminc éves hegedűje is megszólal az idei Auer Fesztiválon
A Mendelssohn Kamarazenekar - augusztus 13-16. között - hatodik alkalommal rendezi meg a veszprémi születésű Auer Lipót, világhírű hegedűművészről elnevezett Auer Fesztivált.
50+40=90 milliárd forint érkezik az EKF céljainak megvalósítására
50+40=90 milliárd forint érkezik az EKF céljainak megvalósítására
Szerda este a Magyar Közlönyben is megjelent az a kormányhatározat, ami az Európa Kulturális Főváros 2023 projekt kormányzati támogatásáról rendelkezik. A határozat értelmében az 50 milliárdos támogatáson felül további 40 milliárd jut a Főegyházmegyének a Vár épületeinek felújítására. A részletekről csütörtök délután sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek.
Ismét mozis játék a Vehíren
Ismét mozis játék a Vehíren
Érkezik a karantén után az első új film a mozikba, mi pedig nyereményjátékra hívjuk olvasóinkat.
Tészta, szósz, feltét, a többi rajtunk múlik
Tészta, szósz, feltét, a többi rajtunk múlik
Veszprém legújabb keleti tésztázójában nincsenek készételek feltüntetve az étlapon. Ez nem is csoda, hiszen nem férne fel az összes különböző variáció, amit tesztelhetünk a Kedvencem Wok & Bar-ban. Kipróbáltuk az Óváros tér legújabb gasztroszereplőjét és nem kizárt, hogy a kedvencünk lesz. Figyelem, kísérletező kedvűek előnyben!
2020. augusztus 10. // Lörinc névnap