2020. április 1. // Hugó névnap

Az ellenzéki összefogás új városfejlesztési irányt szabna Veszprémnek

Az ellenzéki összefogás szerint átgondoltabb városfejlesztésre van szükség.

Az ellenzéki összefogás (DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) péntek délután sajtótájékoztató keretében fejtette ki véleményét az utóbbi évek veszprémi fejlesztéseiről.

A közös polgármester-jelölt, Katanics Sándor szerint a városban több helyen érzékelhető, hogy a korábban tervezett fejlesztések és beruházások vagy csúsznak, vagy több részletben készülnek el. Úgy látja, egy átgondoltabb stratégiára lenne szükség.

Amennyiben október 14-től ők vezetnék a várost, új városfejlesztési irányt szabnának, melynek lényege, hogy teljes beruházások valósuljanak meg és ne részletekben készüljenek el a korábbi tervek. „Olyan élhető, zöld, otthonos Veszprémet szeretnénk, ahol figyelünk az itt élők lakhatási és szociális problémáira, valamint a közlekedési és a parkolási gondokra”- mondta.

Ungár Péter, katanics Sándor és gerstmár FerencUngár Péter, katanics Sándor és gerstmár Ferenc

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő-jelölt szerint a felvázolt hozzáállásra azért is van szükség, mert a „patyomkin falu szemlélet” a múlté. Szerinte gyakran megesik, hogy a tervek helyett csak látványtervek készülnek, miközben hatalmasra duzzadnak a költségek és beláthatatlan jövőbe tolódnak a határidők. Példaként említette a Petőfi Színház és a kulturális belvárosi negyed kialakítását.

Az ellenzéki összefogás szeretné azt is, ha a fejlesztésekbe nem csak a kormánypárt, hanem a veszprémi lakosok is beleszólnának. Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kifejtette, az októberi választáson hatalmas a tét, ugyanis aközött kell választani, hogy a Fidesz akarata, vagy a veszprémiek parancsát végrehajtó emberek kerülnek-e az önkormányzat élére.

Szerinte hiába kampányol sok kormánypárti jelölt az országban azzal, hogy az ő megválasztásuk fejlesztések sokaságát jelenti, miközben látszik, hogy a Modern Város Program néhány eleme csúszik. Kiemelte, az elmúlt napok MSZP-s tárgyalásai azt mutatják, hogy az EU-s forrásokat közvetlenül is lehívhatja egy-egy önkormányzat.

Ide kapcsolódik az a nyár eleji hír, hogy a Modern Városok Program keretében megkezdődhet az új veszprémi völgyhíd tervezése:

Indulhat a veszprémi völgyhíd tervezése - vehir.hu

Az uniós közbeszerzési közlöny adataiból kiderül: megkezdődhet a műtárgy tervezése-írja a Magyar Építők. A Modern Városok Program részeként felépülő viadukt mintegy 350 méter hosszú lesz és a kerékpáros közlekedés is kap sávot rajta. A portál pénteki cikkében számolt be arról, az uniós közbeszerzési közlöny adataiból kiderül, megkezdődhet a műtárgy tervezése: a feladatot az ÚT-TESZT Mérnöki és Szolgáltató Kft.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

A koronavírus gazdasági kockázatai
A koronavírus gazdasági kockázatai
A koronavírus terjedése mindenek előtt közegészségügyi szükséghelyzet, de a gazdaságra is jelentős fenyegetést jelent – írta a Veszprém Portré legújabb számában Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökhelyettese.
Volánbusz: a 30 napos helyközi bérlet is megvehető applikációban
Volánbusz: a 30 napos helyközi bérlet is megvehető applikációban
A Volánbusz járataira 2020. április 1-től a 30 napos, teljes árú és kiemelten kedvezményes helyközi bérletek, valamint az országos besorolású távolsági járatok igénybevételéhez szükséges kiegészítő jegyek is megvásárolhatók a Közlekedési Mobiljegy applikációban - közölte a Volánbusz szerdán.
A gyerekek színezhetik ki a tűzoltóautókat
A gyerekek színezhetik ki a tűzoltóautókat
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltós kifestőt készített a gyerekeknek, ezzel téve vidámabbá és tartalmasabbá az otthon töltött időt. Húsvétig folyamatosan érkeznek majd a fekete-fehér járművek, amit a gyerekeknek kell kiszínezni a jól ismert színekkel, vagy fantáziájuk szerint bárhogyan.
525-re nőtt a fertőzöttek száma, négyen meghaltak
525-re nőtt a fertőzöttek száma, négyen meghaltak
Veszprém megyében tizen fertőződtek meg eddig.
Videóklip-sztárok lettek a Deák iskola tanulói
Videóklip-sztárok lettek a Deák iskola tanulói
Veszprémben a Deák Ferenc Általános Iskola udvarán forgatta az Alma Együttes legújabb videóklipjét a ZöldForgó című dalukhoz. A zeneszám mondanivalójában a gyerekek nyelvén igyekszik felhívni a figyelmet a környezetvédelemre és a túlfogyasztás veszélyeire.
2020. április 1. // Hugó névnap