2020. augusztus 10. // Lörinc névnap

Elkészült a Veszprémi Középiskolai Kollégium egyik fejlesztése

Kedden tartották a fejlesztésről szóló sajtótájékoztatót, ahol bejelentették, hogy elkészült a kollégium épületenergetikai fejlesztése.

A projektzáró rendezvényen elsőként Ovádi Péter országgyűlési képviselő szólalt fel, aki elmondta: mindig jó érzés, ha a városban tanuló diákok kényelmét jobbá tudják tenni. Továbbá megköszönte a Veszprémi Tankerületi Központnak, hogy ennyire szívükön viselik a kollégium sorsát, hiszen mondhatni,

ez már egy fejlesztéssorozat,

amelynek még most sem az utolsó állomásán vagyunk.

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója részletesen is beszámolt a fejlesztésről, így megtudtuk, a „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című KEHOP-5.2.10. projektben készült el a kollégium „B” és „C” épület energetikai fejlesztése. A létesítmény két épületének homlokzati hőszigetelését cserélték ki, valamint a lapostető hő- és vízszigetelését újították fel, a homlokzati nyílászárók pedig új üvegezést kaptak. Napkollektoros és napelemes rendszer kiépítésére is sor került.

Szauer István bízik abban, hogy a kollégiumban élő vidékieket leendő veszprémieknek mondhatjuk, hiszen ha a város és maga az épület amelyben élnek otthonosabb, akkor nagyobb valószínűséggel folytatják majd Veszprémben a tanulmányaikat.

Szabó Eszter
Kovács Bálint

További cikkek

Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Vasárnapra újabb 43 embernél mutatták ki a koronavírus megbetegedést Magyarországon, Veszprém megyében pedig 11 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a vírus kirobbanása óta 108 ilyen esetről tudunk. Jó hír, hogy nincs újabb elhunyt.
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
A helyiek csak Kis-Moszkvának nevezték, valójában a ma is ismert legpusztítóbb erejű fegyvereket tárolták Veszprém tőszomszédságában az erdő mélyén a szocialista rendszerben. Így voltunk stratégiailag fontos pont és célpont egyszerre.
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Kezdődik a parlagfűszezon - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton a Facebook-oldalán.
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
Ariel, Ficánka, Sebastian – bizonyára ismerősen csengnek a nevek. Esetünkben azonban nem a Kis Hableányról, hanem egy igaz történetről lesz szó. A veszprémi születésű Eszes Fanni ugyanis az első magyar sellőlány, aki nem mellesleg már világversenyen is képviselte hazánkat.
2020. augusztus 10. // Lörinc névnap