2020. október 30.
//
Alfonz névnap

Elkészült a Veszprémi Középiskolai Kollégium egyik fejlesztése

Kedden tartották a fejlesztésről szóló sajtótájékoztatót, ahol bejelentették, hogy elkészült a kollégium épületenergetikai fejlesztése.

A projektzáró rendezvényen elsőként Ovádi Péter országgyűlési képviselő szólalt fel, aki elmondta: mindig jó érzés, ha a városban tanuló diákok kényelmét jobbá tudják tenni. Továbbá megköszönte a Veszprémi Tankerületi Központnak, hogy ennyire szívükön viselik a kollégium sorsát, hiszen mondhatni,

ez már egy fejlesztéssorozat,

amelynek még most sem az utolsó állomásán vagyunk.

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója részletesen is beszámolt a fejlesztésről, így megtudtuk, a „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című KEHOP-5.2.10. projektben készült el a kollégium „B” és „C” épület energetikai fejlesztése. A létesítmény két épületének homlokzati hőszigetelését cserélték ki, valamint a lapostető hő- és vízszigetelését újították fel, a homlokzati nyílászárók pedig új üvegezést kaptak. Napkollektoros és napelemes rendszer kiépítésére is sor került.

Szauer István bízik abban, hogy a kollégiumban élő vidékieket leendő veszprémieknek mondhatjuk, hiszen ha a város és maga az épület amelyben élnek otthonosabb, akkor nagyobb valószínűséggel folytatják majd Veszprémben a tanulmányaikat.

Szabó Eszter
Kovács Bálint