Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rétvári: Bízni kell a veszprémi emberekben

2019. szeptember 11. 18:43
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára látogatott Veszprémbe kedden, és a Hangvillában tartott előadást. Az államtitkár a kormányzati munka mellett az önkormányzati választások tétjéről és Porga Gyula munkásságáról is beszélt.

Több mint száz érdeklődő előtt Rétvári Bence egy rövid történeti áttekintést adott az elmúlt kilenc évről, amelyben érintette a magyar gazdaság teljesítményét, a családvédelmi akciótervet és az önkormányzatok helyzetét.

Összehasonlításképpen elmondta, hogy 2019-ben a GDP 5% felett bővül, 2010 óta pedig 10%-kal csökkent az államadósság. Ez a magyar kormány gazdaságélénkítő tevékenységének is köszönhető, amelyben a hangsúlyt a magyar vállalkozások támogatása kapja, szemben a korábbi baloldali kormányok elhibázott gazdaságpolitikájával, amikor kulcsfontosságú gazdasági ágazatokat árusítottak ki.

Rétvári elmondta, hogy a gazdaság élénkítése mellett ugyanolyan fontos a magyar családok támogatása is a kormány számára. A családvédelmi akciótervnek köszönhetően ma már két és félszer többet költenek a családtámogatásra, mint 2010-ben.

Előadásában szót ejtett az önkormányzatok helyzetéről is. Visszatekintve a 2002-2010 közötti szocialista kormányok tevékenységére, ebben az időben a magyar települések eladósodtak, amin a 2010-es kormányváltás segített, amikor is az állam átvállalta az önkormányzatok adósságát, a jól gazdálkodó települések pedig többletforráshoz jutottak.

Rövid európai kitekintésében elmondta, hogy az Európai Bizottság leköszönő vezetőiben óriási a bosszúszomj Magyarországgal szemben, hiszen a magyarok a saját érdekeiket szem előtt tartva megakadályozták, hogy a migrációt támogató érdekcsoportok kerüljenek hatalomra az Unióban. Rávilágított arra a paradox helyzetre, hogy a demokratikus értékeket oly sokszor hangoztató európai politikusok most azért támadják Magyarországot, mert hazánk ugyanezen demokratikus módon emeli fel a hangját az elhibázott európai migrációs politikával szemben.

Visszatérve Magyarországhoz, kiemelte, hogy szinte nem volt olyan intézkedése a kormánynak, amelyet az ellenzéki pártok ne támadtak volna. Véleménye szerint a baloldali és liberális politikusoknak hű pártkatonaként csak az fontos, hogy mindig és mindenhol felemeljék a hangjukat a kormány ellen, a magyar emberek érdeke egyáltalán nem fontos számukra.

Az ilyen politikusi mentalitás tökéletes ellenpéldája Porga Gyula, jelenlegi polgármester, aki Rétvári szerint az elmúlt két ciklusban óriási eredményeket ért el Veszprémnek, amelyek közül csak az egyik az Európa Kulturális Fővárosa cím, ami korszakos lehetőség Veszprémnek.

Jelenleg az egész ország egy felívelő korszak elején jár, ennek sikeréhez pedig olyan polgármesterekre van szükség, akik tudnak és akarnak is együttműködni a kormánnyal. Elmondta, hogy az országgyűlési választáson az emberek már kifejezték bizalmukat a Fidesz-KDNP iránt. Továbbra is bízni kell az emberekben és dolgozni a magyar emberekért – zárta gondolatait.

Az államtitkár előadása után Porga Gyula osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel, aki elmondta, hogy örülni kell és büszkének kell lenni a közös sikerekre. A 2010 utáni magyar kormány támogatása nélkül most Veszprém is sokkal nehezebb helyzetben lenne, ezzel szemben a gazdasági helyzet most stabil és fejlődő városunkban. Ugyanakkor véleménye szerint egy polgármester feladata nem csak a gazdaság fejlesztése, hanem a közösségépítés is, a veszprémiek pedig kiváló közösséget alkotnak.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.