Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Sütizz és segíts!

2019. szeptember 12. 11:36
Ismét megrendezi jótékonysági süteményvásárát a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület (VVHHFE) az ősz három hétvégéjén közéleti személyiségek, vállalkozások, sportolók és művészek segítségével.

Az egyesület akciója már tavaly is nagy sikert aratott: akkor több mint hatszázezer forintot sikerült összegyűjteni, idén a cél ennek megduplázása, 1,2 millió forint – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatójukon Molnár Roland elnök.

A jótékonysági süteményvásár koncepciója idén is változatlan: városi vállalkozások, önkormányzati képviselők felajánlásának köszönhetően (de bárki hozhat sütit a vásár helyszínére cukrászdából vagy boltból számla, nyugta ellenében) becsületkasszás jelleggel vásárolhatunk süteményeket, az akció teljes bevételét pedig a hátrányos helyzetű fiatalok kapják. Az akcióból az sem marad ki, aki valamilyen ételérzékenységgel bír, a támogatók rájuk is gondoltak, így mindenféle finomság közül válogathat bárki, aki a Kossuth utcán, a posta előtt felkeresi standjukat.

Az első alkalmat szeptember 18-án, szerdán tartják, a nyitó napon pedig ott lesz dr. Márfi Gyula nyugalmazott érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, de az eseményhez csatlakoztak többek között a Pannon Várszínház színészei és sportolók is. Hogy melyik napon kivel találkozhatunk, megtekinthető az egyesület honlapján és Facebook oldalán is. További újdonság, hogy az akció idén már 12 naposra bővült, valamint a helyszínen egy szelfi keret is lesz, így a vásárlás után fotózkodni is lehet egy-egy kedvelt közéleti személyiséggel vagy éppen színésszel – tette hozzá Gulkai László alelnök.

A vásár pontos időpontjai:

  • szeptember 18-21.
  • szeptember 25-28.
  • október 2-5.
  • szerdától péntekig 14:00 és 18:00 között, szombaton 09:00 és 11:00 között

Fotó: unsplashFotó: unsplash

„Biztos vagyok benne, hogy a kitűzött célt sikerül elérni és sokan jönnek el segíteni, hiszen a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület nevében egy olyan civil egyesület szerveződött, amelynek akciói mellé bátran oda lehet állni” – fogalmazott Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a rendezvény egyik fővédnöke.

A sikeres akcióra valóban szép kilátás van: a sajtótájékoztatón támogatóként ott volt Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója, Szücs Balázs, a Historia cégcsoport ügyvezetője, Váradiné Szikla Erika, Gombás Kornél a Pannon Egyetem képviseletében, Gaál-Sánta Szilvia és Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke is, de az összes felajánló száma már most kis híján eléri a 70-et. A résztvevők mindegyike úgy nyilatkozott, örömmel segítik az egyesület célkitűzéseit, a mostani társadalmi szolidaritás, az összefogás pedig 2023-nak is előpróbája.

A jótékonysági süteményvásárral egyébként nem ér véget a VVHHFE idei akciósorozata: november 16-án 12. alkalommal rendezik meg jótékonysági gálájukat többek között Vastag Csaba sztárvendéggel, a hátrányos helyzetű fiatalok megsegítése mellett pedig az egyesület minden belépőjegy árából 500 forinttal támogatja az Őrzők Tűzoltó utcai Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványt is.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia „mi majd megmondjuk, hogy hogyan kell” sztereotípia kapott egy jókora muníciót. Ironikus módon pont maguktól a franciáktól, vagyis a párizsi olimpia szervezőbizottságától, akik a közel négyórás ceremónia alatt a francia szabadság eszményének bemutatását leginkább drag queenek vonaglásában tudták elképzelni. Közben néha a sportolókat is mutatták. ma 1:28 Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Pannon Egyetem Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Reneszánszát éli a társadalomtudományok és bölcsész-képzések népszerűsége, de a reáltudományok slágerszakjai is őrzik előkelő helyüket a Pannon Egyetem kínálatában. A szerdai felvételi ponthatárok kihirdetése után most az egyetem vezetősége ismertette a számokat és statisztikákat, ahol kiderült az is, hogy milyen ösztöndíjjal segítik azokat, akik önköltséges képzésen tudják csak elkezdeni egyetemi tanulmányaikat. tegnap 16:06 A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendieket péntek reggel igazán különleges és személyes meglepetés várta: egy helyi lakos pozitív üzenetekkel töltötte meg mindenki postaládáját. A szívből jövő gesztus nemcsak örömet okozott, hanem elindított egy hullámot a közösségi médiában is, ahol a város lakói megosztották egymással a kedves, kézzel írt pozitív megerősítéseket. tegnap 12:10 Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. 2024. július 25. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.