2019. október 20. // Vendel névnap

Új fejezet kezdődik a rátóti óvoda történetében

Átadták a Kastélykert óvoda új épületét kedden Gyulafirátóton.

A projekt keretében egy öt csoportos óvoda és egy csoportos bölcsőde épült. Az óvoda és a bölcsőde egy épületben, közös főzőkonyhával és igazgatással, de elválasztott közlekedőrendszerrel került kialakításra. A főépülettel együtt, melléképületként egy, a bölcsőde és az óvoda játszókertjéhez is kapcsolódó kerti játéktároló építmény is készült.

Az öt óvodai csoport összesen 120 gyermek óvodai, valamint 12 kisgyermek bölcsődei ellátását teszi lehetővé, 27 fős munkaközösséggel.

A beruházás az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatából, 641.732.275 forint költségvetéssel valósult meg.

Porga Gyula polgármester rámutatott: az egy közösség erejét mutatja, ha oktatási-nevelési intézményeket tud építeni, hiszen ez azt jelenti: van kinek óvodát fenntartani, vannak gyerekek, van jövője a közösségnek. Különösen igaz ez Gyulafirátóton, ahol évről évre nő a gyermekszám.

A polgármester azt is kiemelte, hogy a városrészben nem egy meglévő ingatlant újítottak fel, hanem egy teljesen új óvodát építettek, ezzel is 21. századi feltételeket biztosítva a gyerekeknek és az intézmény dolgozóinak is.

Czaun János, a városrész egyéni képviselője felelevenítette: tizenhárom éve merült fel először, hogy rendezni kell a rossz állapotban lévő óvoda sorsát, tizenhárom év munkája érett be ezen a napon, és jó érzés volt azt látni, milyen sokan álltak az ügy mellé Gyulafirátóton és Veszprémben is. Ezt az épületet szívvel tervezték, szívvel építették meg es szívvel rendezték be; ez látszik minden apró részleten. A képviselő köszönetet mondott mindenkinek, aki ebben a tizenhárom évben társ volt a munkában.

Tóthné Martinkovics Erika intézményvezető háláját fejezte ki, hogy ilyen szép, modern épületbe költözhetett az óvoda. Mint mondta, sokan dolgoztak azért, hogy az épület elkészüljön és hogy be tudják lakni. “A legcsodálatosabb pillanat szeptember másodikán volt, amikor először megérkeztek a gyerekek es a szülők, es örömmel vettek birtokba ezt az óvodát.”

Az óvoda ünnepélyes átadásán a Maci csoport mutatott be műsort.

Söge
Domján Attila
Kovács Bálint

További cikkek

Kósa: a családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
Kósa: a családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható az Országgyűlés őszi ülésszakában - jelentette ki a Fidesz alelnöke, egyben önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Karácsonyig maradnak a tüntetők
Karácsonyig maradnak a tüntetők
Újabb két hónapig akadályozhatják a veszprémiek közlekedését a demonstrálók reggelente.
Nemzetközi válságkezelő gyakorlatot tartanak a Bakonyban
Nemzetközi válságkezelő gyakorlatot tartanak a Bakonyban
A Közép-európai Védelmi Együttműködés országai Magyarországon rendezi meg a Cooperative Security 19 (COOPSEC19) migrációs válságkezelési gyakorlatot.
Katanics: sikerként éljük meg az eredményeket
Katanics: sikerként éljük meg az eredményeket
Megoldandó ügyekről és a választási eredményekről beszélt kedden délután egy sajtótájékoztató keretében az ellenzéki összefogás.
A demonstráció miatt késnek a buszok
A demonstráció miatt késnek a buszok
Az elmúlt időben jelentős késéseket tapasztalhattak azok, akik a reggeli és délutáni órákban várták hiába a helyi járatos buszokat. A járművek - miután kigördülnek az állomásról - hamar akadályokba ütköznek a veszprémi utakon.
2019. október 20. // Vendel névnap