Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Új fejezet kezdődik a rátóti óvoda történetében

2019. szeptember 17. 1:00
Átadták a Kastélykert óvoda új épületét kedden Gyulafirátóton.

A projekt keretében egy öt csoportos óvoda és egy csoportos bölcsőde épült. Az óvoda és a bölcsőde egy épületben, közös főzőkonyhával és igazgatással, de elválasztott közlekedőrendszerrel került kialakításra. A főépülettel együtt, melléképületként egy, a bölcsőde és az óvoda játszókertjéhez is kapcsolódó kerti játéktároló építmény is készült.

Az öt óvodai csoport összesen 120 gyermek óvodai, valamint 12 kisgyermek bölcsődei ellátását teszi lehetővé, 27 fős munkaközösséggel.

A beruházás az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatából, 641.732.275 forint költségvetéssel valósult meg.

Porga Gyula polgármester rámutatott: az egy közösség erejét mutatja, ha oktatási-nevelési intézményeket tud építeni, hiszen ez azt jelenti: van kinek óvodát fenntartani, vannak gyerekek, van jövője a közösségnek. Különösen igaz ez Gyulafirátóton, ahol évről évre nő a gyermekszám.

A polgármester azt is kiemelte, hogy a városrészben nem egy meglévő ingatlant újítottak fel, hanem egy teljesen új óvodát építettek, ezzel is 21. századi feltételeket biztosítva a gyerekeknek és az intézmény dolgozóinak is.

Czaun János, a városrész egyéni képviselője felelevenítette: tizenhárom éve merült fel először, hogy rendezni kell a rossz állapotban lévő óvoda sorsát, tizenhárom év munkája érett be ezen a napon, és jó érzés volt azt látni, milyen sokan álltak az ügy mellé Gyulafirátóton és Veszprémben is. Ezt az épületet szívvel tervezték, szívvel építették meg es szívvel rendezték be; ez látszik minden apró részleten. A képviselő köszönetet mondott mindenkinek, aki ebben a tizenhárom évben társ volt a munkában.

Tóthné Martinkovics Erika intézményvezető háláját fejezte ki, hogy ilyen szép, modern épületbe költözhetett az óvoda. Mint mondta, sokan dolgoztak azért, hogy az épület elkészüljön és hogy be tudják lakni. “A legcsodálatosabb pillanat szeptember másodikán volt, amikor először megérkeztek a gyerekek es a szülők, es örömmel vettek birtokba ezt az óvodát.”

Az óvoda ünnepélyes átadásán a Maci csoport mutatott be műsort.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.