Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
4°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
4°C

Új fejezet kezdődik a rátóti óvoda történetében

2019. szeptember 17. 1:00
Átadták a Kastélykert óvoda új épületét kedden Gyulafirátóton.

A projekt keretében egy öt csoportos óvoda és egy csoportos bölcsőde épült. Az óvoda és a bölcsőde egy épületben, közös főzőkonyhával és igazgatással, de elválasztott közlekedőrendszerrel került kialakításra. A főépülettel együtt, melléképületként egy, a bölcsőde és az óvoda játszókertjéhez is kapcsolódó kerti játéktároló építmény is készült.

Az öt óvodai csoport összesen 120 gyermek óvodai, valamint 12 kisgyermek bölcsődei ellátását teszi lehetővé, 27 fős munkaközösséggel.

A beruházás az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatából, 641.732.275 forint költségvetéssel valósult meg.

Porga Gyula polgármester rámutatott: az egy közösség erejét mutatja, ha oktatási-nevelési intézményeket tud építeni, hiszen ez azt jelenti: van kinek óvodát fenntartani, vannak gyerekek, van jövője a közösségnek. Különösen igaz ez Gyulafirátóton, ahol évről évre nő a gyermekszám.

A polgármester azt is kiemelte, hogy a városrészben nem egy meglévő ingatlant újítottak fel, hanem egy teljesen új óvodát építettek, ezzel is 21. századi feltételeket biztosítva a gyerekeknek és az intézmény dolgozóinak is.

Czaun János, a városrész egyéni képviselője felelevenítette: tizenhárom éve merült fel először, hogy rendezni kell a rossz állapotban lévő óvoda sorsát, tizenhárom év munkája érett be ezen a napon, és jó érzés volt azt látni, milyen sokan álltak az ügy mellé Gyulafirátóton és Veszprémben is. Ezt az épületet szívvel tervezték, szívvel építették meg es szívvel rendezték be; ez látszik minden apró részleten. A képviselő köszönetet mondott mindenkinek, aki ebben a tizenhárom évben társ volt a munkában.

Tóthné Martinkovics Erika intézményvezető háláját fejezte ki, hogy ilyen szép, modern épületbe költözhetett az óvoda. Mint mondta, sokan dolgoztak azért, hogy az épület elkészüljön és hogy be tudják lakni. “A legcsodálatosabb pillanat szeptember másodikán volt, amikor először megérkeztek a gyerekek es a szülők, es örömmel vettek birtokba ezt az óvodát.”

Az óvoda ünnepélyes átadásán a Maci csoport mutatott be műsort.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Nobel-díj Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Átvette a Nobel-díjat vasárnap Stockholmban Karikó Katalin biokémikus és Krausz Ferenc fizikus. tegnap 18:08 A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre advent A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre A Cholnoky-lakótelepen, a Jeruzsálemhegyen és az Egyetemvárosban is saját kisebb, de jó hangulatú összejövetelekkel készültek már a héten is az ünnepekre, miközben a belvárosban megnyílt a télki Gyárkert, az ActiCity-ben pedig kézműves karácsonyi vásárt tartottak. Mutatjuk előbbieket is. tegnap 15:55 Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas A Kossuth utcai elmaradó karácsonyi vásáron túl is van adventi hangulat Veszprémben, ehhez csak el kellett menni szombaton az ActiCity-hez, ahol 50, valódi minőséget képviselő kiállítóval szervezték meg a Bohém kézműves- és designvásárt szombaton. A vásári programok vasárnap is folytatódnak a környéken. Képriportunkban mutatjuk a szombati legjobb pillanatokat. tegnap 11:10 Felgyúlt a remény gyertyája – advent igazi csodáját a gyermekek arcán lehet látni adventi gyertyagyújtás Felgyúlt a remény gyertyája – advent igazi csodáját a gyermekek arcán lehet látni Az idei hagyományoknak megfelelően szombat este a Szent Mihály székesegyházban meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját. tegnap 0:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.