Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
25°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
25°C

Új fejezet kezdődik a rátóti óvoda történetében

2019. szeptember 17. 1:00
Átadták a Kastélykert óvoda új épületét kedden Gyulafirátóton.

A projekt keretében egy öt csoportos óvoda és egy csoportos bölcsőde épült. Az óvoda és a bölcsőde egy épületben, közös főzőkonyhával és igazgatással, de elválasztott közlekedőrendszerrel került kialakításra. A főépülettel együtt, melléképületként egy, a bölcsőde és az óvoda játszókertjéhez is kapcsolódó kerti játéktároló építmény is készült.

Az öt óvodai csoport összesen 120 gyermek óvodai, valamint 12 kisgyermek bölcsődei ellátását teszi lehetővé, 27 fős munkaközösséggel.

A beruházás az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatából, 641.732.275 forint költségvetéssel valósult meg.

Porga Gyula polgármester rámutatott: az egy közösség erejét mutatja, ha oktatási-nevelési intézményeket tud építeni, hiszen ez azt jelenti: van kinek óvodát fenntartani, vannak gyerekek, van jövője a közösségnek. Különösen igaz ez Gyulafirátóton, ahol évről évre nő a gyermekszám.

A polgármester azt is kiemelte, hogy a városrészben nem egy meglévő ingatlant újítottak fel, hanem egy teljesen új óvodát építettek, ezzel is 21. századi feltételeket biztosítva a gyerekeknek és az intézmény dolgozóinak is.

Czaun János, a városrész egyéni képviselője felelevenítette: tizenhárom éve merült fel először, hogy rendezni kell a rossz állapotban lévő óvoda sorsát, tizenhárom év munkája érett be ezen a napon, és jó érzés volt azt látni, milyen sokan álltak az ügy mellé Gyulafirátóton és Veszprémben is. Ezt az épületet szívvel tervezték, szívvel építették meg es szívvel rendezték be; ez látszik minden apró részleten. A képviselő köszönetet mondott mindenkinek, aki ebben a tizenhárom évben társ volt a munkában.

Tóthné Martinkovics Erika intézményvezető háláját fejezte ki, hogy ilyen szép, modern épületbe költözhetett az óvoda. Mint mondta, sokan dolgoztak azért, hogy az épület elkészüljön és hogy be tudják lakni. “A legcsodálatosabb pillanat szeptember másodikán volt, amikor először megérkeztek a gyerekek es a szülők, es örömmel vettek birtokba ezt az óvodát.”

Az óvoda ünnepélyes átadásán a Maci csoport mutatott be műsort.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. tegnap 14:58 Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Balaton Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Vajon milyen volt a Balaton természetes állapota, és mikor változott meg? Helyreállítható-e még a természetközeli állapot? Ezekre a kérdéskere keresték a választ az ELTE Őskörnyezet és Klímaváltozás Kutatócsoport munkatársai legújabb tanulmányukban, amelyben konkrét javaslatokat is megfogalmaztak a tó védelme érdekében. tegnap 21:29 Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Az országos tisztifőorvos praktikus tanácsokat osztott a TV2 műsorában a hőség idejére.  2024. július 16. 16:20 Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. 2024. július 16. 16:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.