2019. október 20. // Vendel névnap

Rendezné a Balaton Bútorgyár volt területét az ellenzéki összefogás

Több mint 10 éves elképzeléseknek adna újra perspektívát a Katanics Sándor vezette hatpárti összefogás Veszprémben.

A hat ellenzéki párt (DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) újra életet lehelne abba az elképzelésbe, hogy a Kossuth utcai aluljárótól a Balaton plázáig egybefüggő belvárosi egység jöjjön létre.

-Több mint tíz éve, hogy az önkormányzat a tulajdonosra mutogatva semmit sem tesz a Balaton Bútorgyár volt területének használhatóságáért. Olyan javaslatokban gondolkodunk, amely újra perspektívát adna a belvárost megnagyobbító elképzeléseknek- mondta a hatpárti összefogás polgármesterjelöltje, Katanics Sándor kedd délután Veszprémben.

Hartmann Ferenc képviselőjelölt elmondta, a mintegy 33 ezer négyzetméteres belvárosi terület hasznosításáról 2007-ben készült megállapodás tervezet az önkormányzat és a tulajdonos között, 2008-ban az előszerződés is papírra került, de az önkormányzat gazdasági bizottsága a „a befektetői szándék ismeretének hiányára” hamisan leállította a folyamatot. A tulajdonos az előzetes koncepció szerint közösségi tereket, színpadokat, lakásokat kívánt ide építeni.

Hartmann Ferenc, Somfai Attila és Katanics SándorHartmann Ferenc, Somfai Attila és Katanics Sándor

A hatpárti összefogás a területet is részben magába foglaló körzet képviselőjelöltje, Somfai Attila szerint az önkormányzatnak kötelessége foglalkozni a több mint 3 hektáros terület jövőbeni hasznosításával, még akkor is, ha a nagy részen nem ő a tulajdonos.

Elmondása szerint folytatni kívánják a belvárosi rehabilitációt, és egyértelmű szándékuk a belváros gyalogos zónájának fejlesztése, a gyalogosforgalom, a város terek gyalogos használatának előtérbe helyezése. A sétálóutca nívós kereskedelmi funkciójának felélesztése. Az ellenzéki összefogás ezért kezdeményezi, hogy az önkormányzat a tulajdonossal haladéktalanul kezdjen tárgyalást a mielőbbi hasznosítás és rehabilitáció érdekében. Mint mondta, "ne éktelenkedjen egy csúnya seb Európa Kulturális Fővárosának szívében."

Ge. Á.

További cikkek

Kósa: a családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
Kósa: a családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható az Országgyűlés őszi ülésszakában - jelentette ki a Fidesz alelnöke, egyben önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Karácsonyig maradnak a tüntetők
Karácsonyig maradnak a tüntetők
Újabb két hónapig akadályozhatják a veszprémiek közlekedését a demonstrálók reggelente.
Nemzetközi válságkezelő gyakorlatot tartanak a Bakonyban
Nemzetközi válságkezelő gyakorlatot tartanak a Bakonyban
A Közép-európai Védelmi Együttműködés országai Magyarországon rendezi meg a Cooperative Security 19 (COOPSEC19) migrációs válságkezelési gyakorlatot.
Katanics: sikerként éljük meg az eredményeket
Katanics: sikerként éljük meg az eredményeket
Megoldandó ügyekről és a választási eredményekről beszélt kedden délután egy sajtótájékoztató keretében az ellenzéki összefogás.
A demonstráció miatt késnek a buszok
A demonstráció miatt késnek a buszok
Az elmúlt időben jelentős késéseket tapasztalhattak azok, akik a reggeli és délutáni órákban várták hiába a helyi járatos buszokat. A járművek - miután kigördülnek az állomásról - hamar akadályokba ütköznek a veszprémi utakon.
2019. október 20. // Vendel névnap