Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C

Rendezné a Balaton Bútorgyár volt területét az ellenzéki összefogás

2019. szeptember 17. 15:52
Több mint 10 éves elképzeléseknek adna újra perspektívát a Katanics Sándor vezette hatpárti összefogás Veszprémben.

A hat ellenzéki párt (DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) újra életet lehelne abba az elképzelésbe, hogy a Kossuth utcai aluljárótól a Balaton plázáig egybefüggő belvárosi egység jöjjön létre.

-Több mint tíz éve, hogy az önkormányzat a tulajdonosra mutogatva semmit sem tesz a Balaton Bútorgyár volt területének használhatóságáért. Olyan javaslatokban gondolkodunk, amely újra perspektívát adna a belvárost megnagyobbító elképzeléseknek- mondta a hatpárti összefogás polgármesterjelöltje, Katanics Sándor kedd délután Veszprémben.

Hartmann Ferenc képviselőjelölt elmondta, a mintegy 33 ezer négyzetméteres belvárosi terület hasznosításáról 2007-ben készült megállapodás tervezet az önkormányzat és a tulajdonos között, 2008-ban az előszerződés is papírra került, de az önkormányzat gazdasági bizottsága a „a befektetői szándék ismeretének hiányára” hamisan leállította a folyamatot. A tulajdonos az előzetes koncepció szerint közösségi tereket, színpadokat, lakásokat kívánt ide építeni.

Hartmann Ferenc, Somfai Attila és Katanics SándorHartmann Ferenc, Somfai Attila és Katanics Sándor

A hatpárti összefogás a területet is részben magába foglaló körzet képviselőjelöltje, Somfai Attila szerint az önkormányzatnak kötelessége foglalkozni a több mint 3 hektáros terület jövőbeni hasznosításával, még akkor is, ha a nagy részen nem ő a tulajdonos.

Elmondása szerint folytatni kívánják a belvárosi rehabilitációt, és egyértelmű szándékuk a belváros gyalogos zónájának fejlesztése, a gyalogosforgalom, a város terek gyalogos használatának előtérbe helyezése. A sétálóutca nívós kereskedelmi funkciójának felélesztése. Az ellenzéki összefogás ezért kezdeményezi, hogy az önkormányzat a tulajdonossal haladéktalanul kezdjen tárgyalást a mielőbbi hasznosítás és rehabilitáció érdekében. Mint mondta, "ne éktelenkedjen egy csúnya seb Európa Kulturális Fővárosának szívében."

Ge. Á.
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. ma 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. ma 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. ma 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.