Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új rendelő várja a kádártaiakat

2019. szeptember 24. 3:00
Átadták az új orvosi rendelőt Kádártán kedd délelőtt.

Az új rendelőket 61,6 millió forintos uniós támogatásból alakították ki az egykori faluház épületében.

Az ünnepélyes átadáson Porga Gyula polgármester kiemelte: az önkormányzat legfőbb feladata a veszprémiek jó közérzetének és biztonságának megteremtése, amiben kiemelt szerepe van az egészségügyi ellátórendszernek is. Nem véletlen, hogy az elmúlt években több rendelőt is felújítottak a városban. A polgármester hozzátette: a kádártaiak magas színvonalú orvosi ellátásban részesülhetnek, a szakemberek kiváló munkája mögé pedig az önkormányzat feladata odatenni a XXI. századi elvárásoknak megfelelő infrastruktúrát.

Czaun János és Porga  GyulaCzaun János és Porga Gyula

Czaun János, a városrész egyéni választókerületi önkormányzati képviselője felelevenítette: a régi rendelő felújítását már jó ideje kérték a kádártaiak, amikor azonban a faluház új helyre költözött, adta magát a lehetőség, hogy a megüresedett ingatlant rendbe téve ott folytatódhasson az ellátás, így az épület továbbra is a közösséget szolgálja. A politikus megjegyezte, hogy reményei szerint a jövőben a régi rendelő is hasonló sorsra jut, és egy felújítást követően újra a köz szolgálatába állhat.

A rendelőhelyiségek mellett a szükséges mosdókat, kiszolgáló helyiségeket, várókat is kialakították, a beruházás során az ingatlan előtti közterületen egy akadálymentes parkolóhelyet jelöltek ki. Az épület homlokzata hőszigetelő rendszert kapott, vakolt felületképzéssel. Az épület padlásfödémén hőszigetelés készült.

Az épületben megújult a teljes villamos hálózati rendszer, az épületen belül felújították az ivóvíz- és szennyvízvezeték-rendszert, új szaniter termékeket építettek be. A fűtési rendszert érintően a hőleadókat cserélték ki.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Három évtizedes jubileumát ünnepelte vasárnap a Zonta Club veszprémi szervezete. Harminc éve azért jöttek létre a nemzetközi szervezeten belül, hogy jobb világot építsenek a nőknek. Azóta ösztöndíjakon, jótékonysági akciókon és kulturális programokon keresztül is tettek ezért, a civil munka pedig a jövőben is folytatódik. 2024. április 22. 11:34 Mert a néptánc öröm Mert a néptánc öröm Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték szombaton az Agora Kulturális Központ nagytermében a veszprémi néptánc ötvenéves töretlen sikerét. Ennek zászlóshajója a Veszprém-Bakony táncegyüttes, akik pontosan fél évszázada kezdték el a magyar néptáncot olyan szinten űzni, hogy azóta nem túlzás azt állítani, hogy nemzetközileg is ismertek lettek. A gálán az új generáció és a szenior korosztály is képviseltette magát. Porga Gyula polgármesternek pedig igaza volt: a néptánc az öröm. 2024. április 20. 23:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.