Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújul a Szentgált Úrkúttal összekötő útszakasz

2019. szeptember 24. 18:04
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által üzemeltetett országos közúthálózaton a napokban megindították a Magyar Falu program első ütemében szereplő beruházásokat, köztük a Szentgált Úrkúttal összekötő szakasz régóta várt felújítását.

- A Magyar Falu Program keretében éves szinten országosan 50 milliárd forint értékben 89 szakaszon valósulhatnak meg teljeskörű útfelújítási projektek. Régóta szerettük volna, ha ez a szakasz is a 21. századnak megfelelő burkolatot kap: a települések polgármesterei folyamatosan keresték a lehetőségeket, hogy megújulhasson az út, ezzel megfelelő infrastruktúrát biztosítva a településeknek - mondta Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Ovádi Péter kiemelte, hogy az elmúlt egy évben számos bekötő út újult meg, például a Nemesvámost Veszprémmel összekötő szakasz, a Tésre vezető út, a Herendet Csehbányával vagy éppen Szentgállal összekötő rész.

- Sokszor elmondom, hogy elsődlegesen nem településeket vagy településrészeket kötünk össze, hanem embereket: a megfelelő infrastruktúra biztosításával könnyebben elérhető az iskola, óvoda vagy munkahely mindenki számára - fűzte hozzá.

Fülöp Zoltán Gyuláné, Úrkút polgármestere elmondta: nagy öröm számukra, hogy a kérések után megújulhat a korábban rendkívül rossz minőségű útszakasz. A polgármester szerint a gyorsabb és biztonságosabb közlekedésen kívül az új út a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési és fenntartási feladatait is megkönnyíti majd.

A felújítás Úrkút település külterület/belterület határától 7308 j. és 73115 j. utak csomópontjáig tart.

- A meglévő rossz burkolatra átlag 7 cm zúzottkövet és cementet terítünk, majd az egészet 18 cm vastagságban bedaráljuk és tömörítjük. Az így kapott új alaprétegre 2x4 cm aszfaltburkolat készül. A kis sugarú ívekben aszfalt burkolatú burkolt padka kerül kialakításra, illetve két külterületi buszperon is megújul. - fogalmazott Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatója.

A beruházás bruttó költsége 326 millió forint, az átadás november közepén várható. A felújítással érintett 2419 méteres szakaszon jelenleg lámpás irányítással haladhat félpályán a forgalom.

A jobb megközelíthetőségen kívül a Magyar Falu program óriási segítséget ad a kistelepüléseknek. Ovádi Péter továbbra is arra bíztatja a településeket, hogy éljenek a lehetőséggel, hiszen jelenleg 10 pályázat van nyitva, amely során a kistelepüléseknek lehetősége van például a polgármesteri hivatal felújítására, falu- és tanyagondnoki szolgálat támogatására vagy akár óvodaudvar megújítására.

- Eddig a választókerület 16 települése több mint 500 millió forintot nyert el a program keretén belül - mondta az országgyűlési képviselő, és hozzáfűzte: örül, hogy a választókerületben aktív, agilis polgármesterek dolgoznak, akik nyitott szemmel járnak és élnek a kormány és az állam nyújtotta lehetőségekkel.

Sulyok Georgina
Kovács Bálint
további cikkek
Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. ma 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. ma 18:09 Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal Budapest-Bamako Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal A Vehir.hu a veszprémi bamakós csapat médiapartnereként szeretettel vár mindenkit a közönségtalálkozón, ahol Vermes Gábor és Szűcs Dávid elmesélik az élményeiket és legizgalmasabb tapasztalataikat az idei Budapest-Bamako Rally-ról. A helyszínen megtekinthető lesz az a több mint negyvenéves Mercedes W123 típusú autó is, amivel a két helyi férfi megtette a 9200 km-es távot. ma 15:14 Miért nem a nép választja meg a köztársasági elnököt? Miért nem a nép választja meg a köztársasági elnököt? Vajon miért alakult úgy Magyarországon, hogy a köztársasági elnököt nem a nép választja meg, hanem az a 199 képviselő, akik az Országgyűlésben ülnek? Jogos a kérdés, hogy jobb lenne-e, ha ezt a döntést is közvetlenül az emberekre bíznák, ahogy az időről időre felmerül, amikor éppen turnusváltás van a Sándor-palotában. Cikkünkben bemutatjuk a rendszerváltás korának dilemmáit a közvetlen elnökválasztással kapcsolatban, végül rátérünk arra, hogy mi kellett ahhoz, hogy 2024-ben Sulyok Tamás jelölt lehessen. ma 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.