Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem fog szennyvíziszapot kezelni a királyszentistváni telep

2019. szeptember 26. 10:00
A képviselő-testület szeptemberi ülésén is a királyszentistváni hulladékkezelő telep adta az egyik fő témát a napirend előtt, de a fiatalok napja, a veszprémi fejlesztések és a Klímasztár díj is szóba került.

A királyszentistváni hulladékkezelővel kapcsolatban fogalmazott meg interpellációt Hartmann Ferenc, az MSZP-DK-PM frakcióvezetője. A szocialista politikus azt kérdezte a polgármestertől, hogy milyen álláspontot képvisel a hulladéklerakó bezárásával kapcsolatban? Mint rámutatott, az azt üzemeltető társulás a bezárás helyett a további fejlesztést tervezi.

Porga GyulaPorga Gyula

Porga Gyula polgármester válaszában hangsúlyozta: az ő és a képviselők feladata, hogy a veszprémi szolgáltatásokat biztosítsa, a város jólétéért dolgozzon úgy, hogy ezzel ne okozzanak kárt a környező településeknek. Vannak feladatok, amiket nem egyedül kell megoldanunk: számos olyan kihívással szembesültünk, amit önkormányzati társulásként oldottunk meg. Kijelentette: ha komolyan vesszük a partnerséget, akkor minden település véleménye egyenlően érvényesül, a döntéseket konszenzussal kell meghozni. 185 település érintett a feladatban, ha probléma van, akkor ezt közösen kell kezelni. A felügyelet a társulási tanács feladata, Veszprém város önkormányzatának nincs döntési joga, a veszprémi polgármester csak egy a 185 település vezetői közül.

A hulladékkezelővel kapcsolatban később egy másik kérdés is felmerüt: Katanics Sándor (MSZP-DK-PM) arra volt kíváncsi, "fennáll-e a veszélye, hogy nagyobb mennyiségű, akár veszélyes hulladék is a hulladékkezelő területén kerüljön elhelyezésre, beleértve akár nagyobb mennyiségű szennyvíziszapot is?"

Czaun JánosCzaun János

Czaun János, az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás elnöke kijelentette, hogy a királyszentistváni telepen nem kívánnak az eddigitől eltérő hulladékgazdálkodási tevékenységet folytatni (a környezeti terhelést minimálisra csökkentő fejlesztéseken kívül), nem tervezik szennyvíziszapot befogadni, ahogy azt korábban sem tették.


Gerstmár Ferenc (LMP) interpellációjában arról kért tájékoztatást, hogy mostanáig a lakóépületek hány százaléka esett át komplex energetikai felújításon, felel meg minden szempontból a legkorszerűbb elvárásoknak Veszprémben? Milyen ütemezéssel, milyen forrásokból érhető el a 70% 2030-ig? A polgármester írásban ígért választ.

Hartmann Ferenc Hartmann Ferenc

Hartmann Ferenc a Csarnok Kft.-nek a Handball Zrt. irányába fennálló 600 millió forintos követelésével kapcsolatban is interpellált. A polgármester válaszában hangsúlyozta: nem tartja herdálásnak azt, ha a városi sportcsapatok támogatást kapnak, jó látni, hogy egyre többen vesznek részt a sportrendezvényeken. Kijelentette: az önkormányzat attól lesz magasabb minőségű, ha nemcsak a kötelező feladataira koncentrál, hanem önként magára vállal bizonyos feladatokat. Ennek a következménye, hogy Veszprém rendre az élmezőnyben szerepel a magyar városok élhetőségi rangsorában. Hozzátette: az említett követelés határideje december 31., így az ősz során várható előrelépés. Hartmann viszontválaszában kijelentette: nem általában a sporttámogatásokat tartja herdálásnak, hanem csak a hitel formájában nyújtottat.

Forgóné Kelemen Judit (független) arra volt kíváncsi, milyen lehetőségeket lát a polgármester az önkormányzati bérlakásállomány növelésére. A polgármester írásban ígért választ.


A kérdéseket felszólalások követték: Brányi Mária (Fidesz-KDNP) két témában is beszélt. Előbb a 2006 óta elvégzett veszprémi fejlesztéseket sorolta fel, majd megemlékezett arról is, hogy Veszprém immár másodszor KlímaSztár díjas lett. Az éghajlatvédelem témakörében meghonosított intézkedések révén a nagyvárosi kategóriában elismerést vívtunk ki.

Fiatalok napjaFiatalok napja

Hegedűs Barbara (Fidesz-KDNP) arról szólt, hogy özel 1000 résztvevővel, idén is nagy sikerrel zárult a már hagyománnyá vált fiatalok napja. Az idei rendezvény központi üzenete a sport és a kultúra összehangolása volt, amelyen színes programokal várták a családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt. A programok között az e-sporttal is megismerkedhettek az érdeklődők, valamint a város
ismert sportolóival és Porga Gyula polgármesterrel szerveztek kerekasztal-beszélgetést. Ezen kívül a fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek, egyesületek is várták az érdeklődőket, valamint a résztvevők véradással is segíthettek. A nap folyamán a honvédség toborzó irodája által ki lehet próbálni a honvédség hatástalanított fegyvereit is, valamint egy tűzoltóautóval is megismerkedhettek a fiatalok.

Új óvoda GyulafirátótonÚj óvoda Gyulafirátóton

Czaun János (Fidesz-KDNP) a gyulafirátóti óvoda és a kádártai orvosi rendelő elkészüléséről adott hírt. Ismertette a két bberuházás során elvégzett munkákat és számba vette azokat a feladatokat is, amelyekre a jövőben sort kell keríteni. Végezetül megköszönte mindazok munkáját, akik a két intézmény megújulásában az elmúlt években részt vettek.

Forgóné Kelemen JuditForgóné Kelemen Judit

A ciklus végét jelezte Forgóné Kelemen Judit napirend előtti felszólalása: a független képviselő nem indult a választásokon, így októbertől már biztosan nem lesz tagja a közgyűlésnek. Megköszönte a választópolgárok támogatását, akik révén két cikluson át képviselhette őket, valamint köszönetet mondott a hivatal dolgozóinak, képviselőknek, a bizottságok külső szakértőinek a közös munkáért. A képviselőnő az október 13-i választások eredményeként felálló új testület tagjainak jó munkát, józan belátást és a város érdekében szőtt együttműködést kívánt.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.