Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A város senkit nem hagy magára

2019. szeptember 27. 13:23
A közösség erejét az mutatja meg, hogyan figyelünk azokra, akikre a leginkább szükséges a figyelmünket irányítani: az idősekre, akiknek a legtöbbet köszönhetjük – hangsúlyozta Porga Gyula polgármester csütörtökön a Völgyikút utcai Idősek Otthonában rendezett Alzheimer café eseményen.

Kávé, sütemény, családias hangulat – szeretet, s odafigyelés járta át csütörtökön délután a Völgyikút utcai Idősek otthonát, ahol a VKTT Egyesített Szociális Intézmény Alzheimer cafét tartott, melynek vendége városunk polgármestere Porga Gyula volt.

A közösség erejét az mutatja meg, hogyan figyelünk azokra, akikre a leginkább szükséges a figyelmünket irányítani: az idősekre, akiknek a legtöbbet köszönhetjük – fogalmazott Porga.

Majd hozzátette, hogy a demencia, illetve az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek, hanem családjának is komoly kihívást jelent.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

– Egy közösségben, társaink történeteit megismerve rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodhatunk – mutatott rá a polgármester az esemény céljára, majd biztosította a megjelenteket, hogy a város senkit nem hagy magára.

Győri Piroska intézményvezetőtől megtudhattuk, terveik közé tartozik, hogy a közeljövőben városunknak demenciabarát címet szerezzenek: ismertessék a helyi fiatalokkal, hogy mit is jelent valójában a demencia, valamint a buszsofőröket is felkészítenék arra, hogyan ismerhetik fel, ha egy idős embernek esetleg segítségre van szüksége, anélkül, hogy ő jelezné azt.

Ugyanis a demenciával a rövid távú emlékezet, távolabbról azonban a hosszú távú memória, a nyelv és a mozgás is érintett, amely viszont csak a betegség előrehaladásával válik feltűnővé.

A családias beszélgetés során az idősek mellett hozzátartozók is részt vettek: a felelevenített emlékek, tapasztalatok után sűrűn csaltak könnyeket egymás szemébe.

Simon Dani
Domján Attila
további cikkek
Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. ma 1:47 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.