2020. február 16. // Julianna névnap

Kerékpáros pihenőnek indult, de sokkal több lett belőle

Péntek délelőtt adták át hivatalosan az új nemesvámosi kerékpáros pihenőt. A fejlesztés a környezettudatosság jegyében készült és számos további szórakozási lehetőséget kínál.

Kétkerekes Völgykapu névre keresztelték azt a kerékpáros pihenőt, amit Nemesvámos határában avattak fel a kerékpárút mellett.

Eredeti funkciójában arra fog szolgálni, hogy a kirándulók megpihenhessenek és felfrissüljenek az ivókútnál.

Az önkormányzat saját beruházása azonban ezeknél jóval több attrakciót is tartalmaz.

A pihenő tőszomszédságában gyermekek részére kialakítottak rugós játékokat, mászókákat, hintákat, valamint egy 25 méteres drótkötélpályát is, ezenkívül a növények telepítésénél is figyeltek a helyi adottságokra.

Az átadón Ovádi Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, mintha hazajárna Nemesvámosra, szinte minden héten elkészül egy új beruházás a településen. A mostani viszont több szempontból is kiemelkedik, hiszen a település saját költségvetéséből valósította meg a környezettudatosság jegyében ezt a pihenőt. Kiemelte, hogy nem csak egy kerékpáros pihenő készült el, hanem a település egy új közösségi térrel is gazdagodott.

Sövényházi Balázs polgármester beszédében részletezte, hogy milyen környezettudatos elemeket tartalmaz a beruházás:

800 növényt ültettek el, amelyek nagy részét helyi mezőgazdászoktól vásárolták, ezek pedig mind igazodnak a helyi mikroklímához. Továbbá a kerékpáros pihenő tetőszerkezetén kialakítottak egy egybefüggő zöld kertet kövirózsákkal és kisebb növényekkel, amelyek biztosítják a természetes hűtését a pihenőnek, a dizájnelemek pedig újrahasznosított anyagokból készültek. Kiemelte, hogy igyekeztek olyan játékokat telepíteni és olyan megoldásokat alkalmazni, amelyek még nem voltak a településen.

Az átadó után a helyi általános iskola diákjai egyből a birtokukba vették az új játszóteret.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Évet értékelt Orbán Viktor
Évet értékelt Orbán Viktor
Ma, száz évvel a trianoni halálos ítélet után azt jelenthetem önöknek, hogy élünk, és Magyarország még mindig megvan - mondta Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap, Budapesten.
Kiengedték a karanténból a hazatért magyarokat
Kiengedték a karanténból a hazatért magyarokat
Hazamehetett az a hét magyar állampolgár a kórházból, akiket 14 nappal ezelőtt helyeztek karanténba, miután Franciaországon keresztül hazaérkeztek a kínai Vuhanból - közölte a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa vasárnap.
Családjukat rajzolták le
Családjukat rajzolták le
A családom a csapatom. Ezzel a mottóval hirdettek rajzpályázatot gyerekeknek a házasság hetéhez kapcsolódóan, melynek eredményhirdetését szombat délelőtt rendezték meg a Petőfi Színházban.
Európában is ölt a koronavírus
Európában is ölt a koronavírus
Egy koronavírussal fertőzött kínai turista meghalt Franciaországban, ő a járvány első halálos áldozata Ázsián kívül – adta hírül a BBC.
A kutatás örömével ismerkednek a fiatalok Veszprémben
A kutatás örömével ismerkednek a fiatalok Veszprémben
A reál- és természettudományok fiatal kutatóié lesz a főszerep két napon át Veszprémben. Idén a Vetési Albert Gimnáziumban rendezik a Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciáját, amelyre száznál is több középiskolás diák érkezett Veszprémbe.
2020. február 16. // Julianna névnap