2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Kerékpáros pihenőnek indult, de sokkal több lett belőle

Péntek délelőtt adták át hivatalosan az új nemesvámosi kerékpáros pihenőt. A fejlesztés a környezettudatosság jegyében készült és számos további szórakozási lehetőséget kínál.

Kétkerekes Völgykapu névre keresztelték azt a kerékpáros pihenőt, amit Nemesvámos határában avattak fel a kerékpárút mellett.

Eredeti funkciójában arra fog szolgálni, hogy a kirándulók megpihenhessenek és felfrissüljenek az ivókútnál.

Az önkormányzat saját beruházása azonban ezeknél jóval több attrakciót is tartalmaz.

A pihenő tőszomszédságában gyermekek részére kialakítottak rugós játékokat, mászókákat, hintákat, valamint egy 25 méteres drótkötélpályát is, ezenkívül a növények telepítésénél is figyeltek a helyi adottságokra.

Az átadón Ovádi Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, mintha hazajárna Nemesvámosra, szinte minden héten elkészül egy új beruházás a településen. A mostani viszont több szempontból is kiemelkedik, hiszen a település saját költségvetéséből valósította meg a környezettudatosság jegyében ezt a pihenőt. Kiemelte, hogy nem csak egy kerékpáros pihenő készült el, hanem a település egy új közösségi térrel is gazdagodott.

Sövényházi Balázs polgármester beszédében részletezte, hogy milyen környezettudatos elemeket tartalmaz a beruházás:

800 növényt ültettek el, amelyek nagy részét helyi mezőgazdászoktól vásárolták, ezek pedig mind igazodnak a helyi mikroklímához. Továbbá a kerékpáros pihenő tetőszerkezetén kialakítottak egy egybefüggő zöld kertet kövirózsákkal és kisebb növényekkel, amelyek biztosítják a természetes hűtését a pihenőnek, a dizájnelemek pedig újrahasznosított anyagokból készültek. Kiemelte, hogy igyekeztek olyan játékokat telepíteni és olyan megoldásokat alkalmazni, amelyek még nem voltak a településen.

Az átadó után a helyi általános iskola diákjai egyből a birtokukba vették az új játszóteret.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A dokumentum hét pontban foglalja össze a partnerség fő területeit.
Bohócdoktor vizit a Csolnoky Kórházban
Bohócdoktor vizit a Csolnoky Kórházban
Csütörtökön megvolt az első vizit a Csolnoky Kórház gyerekosztályán, ezúttal nemcsak az egészségügyi dolgozók kopogtattak be az osztály ajtóin, hanem két piros orrú is.
Új buszokat szerzett be a Volánbusz
Új buszokat szerzett be a Volánbusz
Összesen 352 új autóbusz megrendeléséről szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft – az új járművek közül Veszprém megyébe is kerülnek példányok.
Közel száz veszprémit deportáltak ’56-ban Ungvárra
Közel száz veszprémit deportáltak ’56-ban Ungvárra
Egykori deportáltak is koszorúztak hétfő délután a Törvényszék épülete előtt tartott megemlékezésen.
Összeült a Veszprém Megyei Diákparlament
Összeült a Veszprém Megyei Diákparlament
November 11-én tartotta éves ülését a Veszprém Megyei Diákparlament, ahol a diákságot érintő, oktatásra vonatkozó kérdésekről tárgyaltak, illetve megválasztották az Országos Diákparlament Veszprém megyei tagjait.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap