Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Figyelem, trükkös lopások!

2009. szeptember 2. 15:39 // Forrás: rendőrség

Az utóbbi időben sajnálatos módon elszaporodtak azok az esetek, amelyek során a tolvajok idős embereket valamely szolgáltató, közintézmény (E.ON, Bakonykarszt, Rendőrség, önkormányzat) nevével visszaélve lopnak meg.

Az elkövetők minden esetben megtévesztéssel jutnak be a lakásba. Ilyenkor a készpénzes fizetésre hivatkozva pénzváltásra késztetik az idős embereket akik a rejtekhelyről a pénzüket előveszik, így a tolvajoknak szinte felkínálják nyugdíjukat, félretett pénzüket.

Rendkívül fontos felhívnunk a lakosság figyelmét arra, hogy a szolgáltatók nem alkalmaznak díjbeszedőket! A törvényesen dolgozó munkatársak minden esetben arcképes igazolvánnyal igazolják magukat, és kizárólag a mérőóra gyári számát, valamint az óraállást rögzítik, befizetéseket nem fogadnak el, és készpénzes kifizetéseket nem teljesítenek. A rendőr sem fogad el munkája során készpénzt.

A veszprémi rendőrkapitányság bűnmegelőzési csoportja felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben visszaélést tapasztalnak, azonnal értesítsék az illetékes rendőri szerveket a 107-es vagy 112-es ingyenes hívható telefonszámon.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.