Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

Tanévnyitó a Pannon Egyetemen

2009. szeptember 2. 19:31 // Forrás: megyeháza
Fennállása 60. évfordulóját ünnepli az egyetem ebben a tanévben, amely mérföldkőnek számít a kampusz életében.

- Idén 3444 hallgató kezdi meg tanulmányait a Pannon Egyetemen. Meghatározó szerepet töltünk be a hazai felsőoktatásban, ötödik helyen állunk a hazai rangsorban. Összesen hat helyszínen, négy képzési szinten, 121 szakon folyik az oktatás – összegezte dr. Rédey Ákos rektor beszédében, szerdán. Elmondta, célul tűzték ki, hogy meghatározó kutatás-fejlesztési központtá váljon az egyetem, és az Európai Unióban is rangja legyen az itt szerzett diplomának.

Elhangzott, hogy nagy eredménynek tekintik egyfelől azt, hogy jelenleg is a Közép-Dunántúl oktatási, kutatási, tudományos központjaként működnek, jól együttműködve többek között cégekkel, önkormányzatokkal, másfelől megőrizték eredményességüket a mostani kiélezett, válságos időszakban is. Idén 34 mesterképzés indul, és sikeres pályázatokat tudhatnak maguk mögött. Az uniós pénzekből közel 5,1 milliárdot önállóan, mintegy 1,8 milliárdot konzorciumban, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács támogatásával, Veszprém megyével, Veszprémmel, és Székesfehérvárral együttműködve sikerült lehívniuk.

A tanévnyitón dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is részt vett.
- Kiemelten fontos a felsőoktatásban tanuló és ott dolgozó szakemberek, diákok felelőssége, mert ők felelnek a társadalomért, a közállapotokért, az ország-, és a Föld jövőjéért – hangsúlyozta beszédében.

Debreczenyi János polgármester azt kérte a hallgatóktól, hogy mutassanak példát Veszprémben, ahol közel tízezer diák tanul.

- Tegyék a mércét mindig magasabbra, legyenek a jövő meghatározó értelmisége! Törekedjenek arra, hogy megkülönböztessék az értékeset az értéktelentől, tiszteljék és ápolják a helyi, nemzeti kultúrát! – szólított fel beszédében Polgárdy Imre megyei alelnök. Hozzátette: a veszprémi kampusz túlélt politikai hullámveréseket, gazdasági kríziseket, miközben képes megújulni és folytatni azt a hagyományt, amely ezt az intézményt híressé tette.

Az ünnepi beszédek után díjakat, kitüntetéseket adtak át, majd az egyetem vezetői kézfogással avatták egyetemi polgárokká az elsőéveseket.

Az átadott elismerések, díjasok listája a csatolt fájlban.

Galéria
Tanévnyitó a Pannon Egyetemen
vehir.hu
további cikkek
Anastacia is fellép a Paloznaki Jazzpikniken Anastacia is fellép a Paloznaki Jazzpikniken Anastacia, a Kraak & Smaak, valamint az MF Robots is fellép jövőre a Paloznaki Jazzpikniken - közölték a szervezők szerdán. ma 13:20 Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Hétfő délután a Budapest Music Centerben ismertették a 2024-es fellépők neveit. Ahogy azt már megszokhattuk, megint ígéretes a névsor az egyébként húszéves fesztiválon. 2023. december 4. 17:55 Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat A kínai Ningbo város lakosságszáma pont akkora, mint Magyarországé: 9,6 millió ember. Ez a város pedig Veszprémmel ápol már húsz éve partnervárosi kapcsolatot. Ennek egyik eredménye a Pannon Egyetemre szervezett fotókiállítás, aminek a megnyitóján a hazánkban tartózkodó ningbói delegáció is részt vett hétfőn. 2023. december 4. 15:00 A tízéves Hangvilla-történet Hangvilla A tízéves Hangvilla-történet 2013. november 29-én volt egy színházi előadás Veszprémben. A Pannon Várszínház a „Sose halunk meg” című darabot mutatta be. Ez a kis emlékdarab tíz évvel ezelőttről önmagában még nem érne annyit, hogy felidézzük, de ha hozzátesszük azt, hogy a színpad, ahol előadták az egykori Séd filmszínház helyén épült komplexum deszkái voltak, már érdemes megállni egy pillanatra. Az épületet ma mindenki úgy ismeri, mint Hangvilla. Ezzel debütált a veszprémi kulturális életben a minden szempontból formabontó kulturális intézmény. 2023. december 3. 15:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.