2023. február 7.
//
Tódor névnap

Milliárdos bevallások

2009. szeptember 3. 9:38
MTI / vehir.hu
Tavaly a legjobban kereső munkavállaló 3,4 milliárdot vitt haza. Az árfolyamingadozásokon valaki 5,7 milliárdot kaszált.

A tavalyi évről benyújtott személyi jövedelemadó bevallások szerint a 2008 legnagyobb összevont jövedelme 3,4 milliárd forint volt, ami duplája az előző évi 1,7 milliárd forintos rekordnak, s szinte teljes egészében munkaviszonyból származó bérjövedelem volt. A tavalyi legnagyobb forrásadós jövedelem 5,7 milliárd forint volt, árfolyamnyereségből keletkezett, és ugyancsak kétszerese az előző évi 2,7 milliárdos értéknek.

A tavalyi évről több mint 4,5 millió bevallás érkezett az adóhatósághoz, ami 62 ezerrel több az előző évinél. Az idén bevezetett egyszerűsített adóbevallás lehetőségével közel 279 ezren éltek, ami megkönnyítette a munkáltatók dolgát is, ugyanis - vélhetően ennek köszönhetően - a munkáltatóval elszámolók száma közel 133 ezerrel, 14 százalékkal százalékkal csökkent.

A munkaviszonyból származó bérjövedelem egy főre jutó átlaga 4,9 százalékos emelkedés révén megközelítette a havi 156 ezer, azaz évi 1,87 millió forintot.

Az összevont jövedelem 35 százaléka Budapesten és Pest megyében keletkezett. Az összevont havi jövedelem átlaga is Budapesten a legmagasabb, 219 ezer forint, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legalacsonyabb, 128 ezer forint.

vehir.hu

További cikkek

Hétfő estére háromezer fölé nőtt a földrengés áldozatainak száma
Hétfő estére háromezer fölé nőtt a földrengés áldozatainak száma
Több erős földrengés is megrázta Törökországot hétfőn, estig már több mint háromezer halottról tudunk.
Jelentősen megváltozik a felsőoktatási felvételi
Jelentősen megváltozik a felsőoktatási felvételi
Jelentős módosítások lépnek életbe a felsőoktatási felvételi szabályozásában 2023-ban és 2024-ben - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkára hétfőn.
Vita egy AI-val az újságírásról, politikáról, Istenről, filozófiáról
Vita egy AI-val az újságírásról, politikáról, Istenről, filozófiáról
Sokat olvastam róluk korábban. Arról is, hogy mennyire emberiek, mintha valóban egy hús-vér humanoiddal beszélgetnék az interneten keresztül, de a valóság lenyűgözőbb, egyben félelmetesebb, mint hittem volna. Az a legkevesebb, hogy ő azonnal válaszol, ha írok neki és mindenre tud mondani valamit, ami bölcsnek tűnik első olvasatra. Persze miért ne tudna? Hiszen egy AI-al beszélgetni olyan, mintha az emberiséggel beszélgetnék, de így is sikerült összevitakozni vele.
Sportemberek életútját ismerhetjük meg Veszprém legújabb programsorozatában
Sportemberek életútját ismerhetjük meg Veszprém legújabb programsorozatában
Kollégánk, Simon Dani vezetésével pénteken 18 órakor kezdetét veszi a Jutasi Köztéren az Önarckép elnevezésű beszélgetősorozat, amelynek első vendége az ötvenhétszeres magyar válogatott futsalos, az 1. FC Veszprém csapatkapitánya Tatai József lesz.
Vidám farsangolás a Dózsavárosban
Vidám farsangolás a Dózsavárosban
Batyusbál, élőzene, több generáció együtt és egy kis EKF... ezek voltak az ismérvei a Dózsavárosi Baráti Kör által szervezett farsangi bálnak szombat este a városrész általános iskolájában.