Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mesterségek tisztelete / Fazekatalálkozót tartottak Sümegprágán

2008. május 12. 14:38 // Forrás: www.veszpremmegye.hu
Tizenötödik alkalommal rendezték meg a fazekastalálkozót Sümegprágán május 11-én, Pünkösd vasárnap. Az ország ismert mesterei hozták el portékáikat a hazai és külföldi látogatóknak. De hogy minél színesebb legyen a program, a kovácsok, gyöngyfűzők,kosárfonók és a helyi gazdák is különlegességeket kínáltak a találkozó ideje alatt.
Ha még nem tudták volna, Sümegprágán komolyan veszik a hagyományokat, és tisztelik a régi mesterségeket. A Pünkösd vasárnapi fazekastalálkozó is egy helyi gazda fejéből pattant ki, 15 évvel ezelőtt. Azóta is, évről évre Gelencsér János biztosítja a területet az iparosok és kézművesek számára. A vásári forgatagban bemutatkoztak a sümegprágai cukorperec készítő asszonyok, és olyan régi magyar mesterségekl képviselői, mint a kovácsok és a kosárfonók.



Az egész napos rendezvény alatt helyi és környékbeli művészeti csoportok, énekkel, tánccal, népi komédiával szórakoztatták a közönséget. A vendégeket Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöke, a rendezvény fővédnöke, valamint Miklósi Sikes Csaba sümegi múzeumigazgató köszöntötte.

 
Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.