Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Hajléktalanok védelme télen

2009. november 26. 16:25 // Forrás: rendőrség

A közelgő téli hidegre való tekintettel idén is különös figyelmet fordít Veszprém megyében a rendőrség a hajléktalanokra. A fedél nélkül élő emberek fokozottan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, és a fagyos, hideg éjszakák akár az utcán megalvó személyek életébe is kerülhetnek.

A rendőrkapitányságok a kihűléses halálesetek, valamint a hajléktalan személyek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzése végett feltérképezik a város azon pontjait, ahol ilyen személyek meghúzzák magukat. Ezen területeket rendszeresen, visszatérően ellenőrzik, és amennyiben segítségre szorulnak, a szükséges intézkedést megteszik.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot azokkal a helyileg illetékes karitatív szervezetekkel, amelyek célja az otthon nélkül élők helyzetének javítása. Kölcsönösen informálják egymást a hajléktalanok tartózkodási helyéről, számáról, állapotáról.

A járőrök közterületi szolgálatuk ellátása során megfelelő körültekintéssel és gondossággal járnak el a hajléktalanok érdekében. Tájékoztatják őket azokról a karitatív szervezetekről, amelyek szolgáltatásait igénybe vehetik. Informálják továbbá a közelben található hajléktalan szállókról is. Amennyiben segítségre szorulnak - megsérültek, magatehetetlen állapotban vannak -, a rendőrök haladéktalanul intézkednek állapotuknak megfelelő intézménybe történő juttatásáról. Szükség esetén mentőt hívnak, és ha kell, biztonsági intézkedés keretében segítséget nyújtanak a társszerveknek az érintett személyek egészségügyi intézménybe történő szállításában.

A közterületen szolgálatot ellátó rendőrök természetesen hasonló gondossággal járnak el az egyéb okból - például ittasság vagy más bódító szer következtében - magatehetetlenül az utcán lévő személyekkel szemben is, hiszen a hideg éjszakák rájuk is ugyanolyan veszélyt jelentenek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.