Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Zöld tippek az ünnepekre

2009. november 30. 12:06 // Forrás: Csalán
Sokkal jobb érzéssel térhetünk haza, ha már eleve átgondoltan veselkedünk neki az ünnepi bevásárló körútnak.

Gondoljuk csak végig, miként indulunk neki a karácsony előtti bevásárlásoknak. Leginkább feszültséggel az elkerülhetetlen ünnepi dallamokat harsogó hangszórók zajától, a bennünket körülvevő tömegtől. Majd miután hosszú órák után végre kikeveredünk a forgatagból, már képtelenek vagyunk rendezett formában megtömni személyautónk csomagtartóját a rengeteg nejlontáskával, amelyekbe az eladók egyesével pakolták be jó áron eladott, nagy eséllyel külföldi áruikat. Miként segítsünk magunkon?

- Csak kicsit kell odafigyelni, és nem csak karácsony előtt, vásárlási szokásainkra, s máris könnyíthetünk a fentiekben leírt tipikus példán. Sokkal jobb érzéssel térhetünk haza, ha már eleve átgondoltan veselkedünk neki a bevásárló körútnak. Először is írjunk cetlit arról, mi az, amit mindenképpen meg kell vennünk az ünnephez, ezzel elkerülhetjük a bennünket felesleges pénzkidobásra ösztönző bolti trükköket, majd néhány vászontáskával még béleljük ki karkosarunkat. Ezek után máris vállon veregethetjük magunkat, hiszen megtettük az első lépéseket a környezettudatosság felé – mondja Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke.

- És ilyenkor jön még csak a nehez – veszi át a szót Kiss Renáta projektvezető -, hiszen hamar megfeledkezünk magunknak tett zöld fogadalmainkról. A velünk tartó csemete nagy eséllyel makacsul leragad az édességeket kínáló stand előtt, mi magunk pedig a fentiekben emlegetett körülmények között nem igazán tudunk odafigyelni arra, hogy hazai terméket részesítsünk előnyben a temérdek kínálatból, ami már-már lecsordul a polcokról.

 
A csalánosok szombaton a belvárosban várták az érdeklődőket

A megvásárolt ajándékok helyett egyébként is sokkal többet jelent szeretteinknek, ha saját készítésű meglepetést varázsolunk a karácsonyfa alá. Mindezt a sok csillogó csomagolópapír helyett, natúr csomagolóba bugyolálva, raffiával átkötve, sajátos hangulatú meglepetésben részesíthetjük családunk tagjait.

Ezen ötletekkel, pénztárcabarát megoldásokkal mindenképpen könnyíthetünk ünnep előtti feszültségeinken, és több csilingelő forint marad zsebünkben, amit egy marék lencsével kiegészítve január elsején megfialtathatunk.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.