2023. március 21.
//
Benedek névnap

A 10 millió fa egy része Veszprémben ereszt gyökeret

2019. október 4. 23:24
A megyeszékhelyünkön is csatlakoztak a „10 Millió Fa” elnevezésű kezdeményezéshez, amely a környezettudatosságra hivatott felhívni a figyelmet.

A közösségi médiában indult kezdeményezésnek már több, mint harmincezer követője van, amelynek a nagy napja november 9-én lesz. Az elhatározás figyelemreméltó: Magyarország népességét jelképezve, 10 millió fát szeretnének elültetni az ország területén.

Ekkor az ország különböző városaival egy időben közös ültetést szerveznek Veszprém több pontján is. Lehet csatlakozni ültetőnek, szállításban- és földmunkákban való segítőnek, valamint anyagi támogatással is hozzá lehet járulni a fák megvételéhez. A kezdeményezéshez csatlakozott az önkormányzat, több képviselő és számos veszprémi vállalkozás is.

A novemberi dátum előtt azonban több, a sikerességet megalapozó programmal is készülnek a szervezők. Október 11-én Lakossági-Szakmai Fórumot szerveznek, melyen meghívott előadók segítik szakmai tapasztalataikkal a leendő ültetni vágyók munkáját.

A szervezők az itt elérhető űrlapon várják a jelentkezőket, felajánlásokat a 10 Millió Fa Veszprém sikeréhez.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!
Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!
Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, korábbi uniós biztos a Mathias Corvinus Collegium rendezvényén Budapesten hétfőn.
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére egy hónappal meghosszabbított határidővel, április 30-ig - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.
Adj esélyt a konyhakertnek: indul a veteményezés!
Adj esélyt a konyhakertnek: indul a veteményezés!
Egy kertrajongó életében a kora tavasz az egyik legszebb, legizgalmasabb időszak. Újfent tiszta lappal és nagy tervekkel indulunk neki a szezonnak, és egyben fogadalmakkal is, hogy az előző év tapasztalataiból okulva idén miképp leszünk eredményesebbek. Rengeteg öröm forrása egy saját veteményeskert, és ha még nem próbáltad eddig: legyen az idei év az első, amikor ezt megtapasztalod! A konyhakert egy életre szóló kaland, és minden szezon tartogat majd valami újat, meglepőt.
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
A győri Széchenyi István Egyetem Circular Living Concept néven indította el tavaly fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú komplex szemléletformáló projektjét. A program részeként a következő hónapokban izgalmas műalkotások készülnek a Győr-Moson-Sopron vármegyében összegyűjtött hulladékokból.
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.