Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A szigorúan őrzött bajkonuri űrállomásra lógott be a Hősök rappere

2019. október 9. 13:24
Mentha és barátja látni akarta a Kazahsztánban tárolt Buran űrrepülőt. Első magyarként sikerült bejutniuk a bajkonuri űrállomásra. Elkapták őket.

Nem mindennapi hobbijának hódolt ismét a veszprémi Hősök nevű rapduó egyik fele, Mentha, azaz Ozsváth Gergely és barátja, Moravetz „Ike” Ákos. A rapper imád elhagyatott, különleges helyeket felfedezni a világban.

Barátjával most azt tűzték ki célul, hogy személyesen nézik meg és másznak be a kazah sivatagban található Bajkonur űrállomás Buran nevű űrhajójába. Az orosz űrprogram központjának számító kazahsztáni objektum csak 40 kilométeres sivatagi  éjszakai gyalogtúrával közelíthető meg, úgy is csak lopakodva és nagy elővigyázatossággal, ugyanis a környéket a katonák 1992 óta szigorúan őrzik. A Szovjetunió széthullása után ekkor állították le a szovjet űrprogramot.

Fotó: Ozsváth GergelyFotó: Ozsváth Gergely

Urbex (urban exploration), azaz az elhagyatott, turisták számára tiltott helyszíneket felkereső és mindenhová bemászó körökben ez a világ egyik legfelkapottabb célpontja.

Mentha és Ákos az RTL Klubnak meséltek kalandjukról, a riportban arról is szó esik, hogy a tetőre menekülés ellenére a katonák elkapták őket, majd 8 óra titkosszolgálati kihallgatás után szabadulhattak:

 Aki szeretné megnézni a srácok saját, 9 perces videóját  az akcióról, erre a youtube-os linkre klikkeljen.

 Egyébként zajlik az élet a Hősök háza táján, a duó másik fele, Baranyai Dániel „Eckü” Instagram-oldalán közölte, hogy hétvégén indul a péti önkormányzati képviselő-választáson.

Nagy fába vágtam a fejszémet. Ajánlások begyűjtve, ötletek a fejemben. Vasárnap, a nagyközségemben, találkozunk az önkormányzati választáson, ahol képviselőnek szavazhatnak be a helyiek. #pétfürdő #eckü #2019 #önkormányzativálasztás #többrappertapétiparlamentbe" - írja

 

Ge. Á.
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.