Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

A hatpárti ellenzék támogatná az idős és fiatal veszprémieket

2019. október 9. 16:13
Javítaná az időskorúak gondozási feltételeit és több felsőoktatási ösztöndíjast szeretne a veszprémi hatpárti összefogás.

A kampányhajrá végén is tartott sajtótájékoztatót a veszprémi ellenzéki összefogás(DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd).

A Katanics Sándor vezette koalíció szerda délután a Veszprémben élő idős és fiatal generáció helyzetének javításáról osztotta meg terveit.

Dr. Kiss Béla képviselőjelölt szerint az idősebb generáció helyzete egyre aggasztóbb, hisz nem részesülnek a gazdasági növekedésből, életminőségük romlik és sokukat fenyegeti az elszegényedés. Úgy látja, az önkormányzatnak segítenie kellene, ezért arra készülnek, hogy átfogó koncepciót dolgoznak ki a nyugdíjasoknak a város intézményekben szervezett kulturális és sportesemények kedvezményes látogatása érdekében. Céljaik közt szerepel az időskorúak gondozási feltételeinek javítása, és az idősotthonok befogadóhelyeinek növelése is. A sporttámogatási rendszert úgy alakítanák át, hogy a szabadidő és tömegsport több forrást, infrastrukturális lehetőséget kapjon.

Somfai Attila, Katanics Sándor és Dr. Kiss Béla a 2019 október 9-én tartott sajtótájékoztatón a Wartha Vince úti StadionnálSomfai Attila, Katanics Sándor és Dr. Kiss Béla a 2019 október 9-én tartott sajtótájékoztatón a Wartha Vince úti Stadionnál

Somfai Attila képviselő-jelölt azt mondta, a fiatalok helyben tartása elemi érdek, ha Veszprém nem akar unokák nélküli várossá válni. A helyben tanuló és lakó felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjasok számát növelnék, a fiatalok pályakezdését, családalapítását pedig bérlakásprogrammal segítenék-mondta. Tervként fogalmazta meg azt is, hogy a huszonéves korosztályra fókuszálva kulturális programokat indítanának. Bebizonyítanák, hogy egy kisváros sajátosságaival együtt is lehet konkurenciája a budapesti romkocsmáknak.

Katanics Sándor polgármesterjelölt szerint olyan Veszprémért dolgoznának, ahol minden korosztály otthon érzi magát. Polgármesterként kezdeményezően lépne a kormány felé annak érdekében, hogy a szociális ágazatban mindenki kapja meg legalább a garantált bérminimumnak megfelelő összeget, emelje a minimálbér szintjére az otthonápolási díj minden formáját, és a fiatalok lakhatási problémáinak megoldása érdekében pedig indítson bérlakásépítési programot, amelyhez az önkormányzatok csatlakozni tudnak.

Ge. Á.
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.