Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Győr-Balaton kerékpárút újabb szakaszának alapkövét tették le

2019. október 10. 14:28 // Forrás: mti
Letették a Győr és a Világörökség részének számító Pannonhalma között épülő kerékpárút alapkövét a két város között lévő Nyúl községben csütörtökön.

A két település közötti szakasz a Modern Városok Program győri elemeként valósul meg, 17,7 kilométer hosszú lesz és mintegy 1,8 milliárd forintba kerül.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő két évben több, a kerékpáros közlekedés fejlesztését célzó beruházás zajlik Győr és Veszprém között is. Kiemelte, Győr és Pannonhalma összekötése mellett megoldják a kerékpáros  közlekedést a Pannonhalma - Csesznek - Zirc - Eplény - Gyulafirátót és Veszprém vonalon. Veszprémtől több út is vezet a balatoni kerékpáros kör felé, azaz

a munkálatok 2021-es befejezése után Győrtől el lehet majd jutni kerékpárral is a Balatonig.

Nagy Róbert Attila, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója a beruházás részleteiről szólva elmondta, a Győr város déli részéből induló kerékpárút Pannonhalmán a bencés főapátsághoz fut be. A 17,7 kilométeres útvonalból 11,6 kilométer teljesen új építésű, 6,1 kilométeren a meglévő gyalog- és kerékpárutakat érinti a fejlesztés. A vezérigazgató megjegyezte, a vonalon hat pihenőhelyet hoznak létre és 200 facsemetét ültetnek el.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.