Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

2006 után ismét nyertek egyéni körzetet ellenzéki politikusok

2019. október 13. 22:29
A hatpárti összefogás jelöltjei közül négy politikusnak sikerült mandátumot szereznie a városi közgyűlésben, erre 2006 óta nem volt példa Veszprémben.

Telefonon értük el Katanics Sándort (DK) az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjét, aki portálunknak elmondta, hogy sikerként könyvelik el az eredményt. Hozzátette, hogy meggyőződése, ha a Lokálpatrióták civil jelöltei nem osztják meg az ellenzéki szavazatokat, akkor még több körzetben sikerült volna nyerniük, és Porga Gyulának nem lenne most többsége. Kiemelte, hogy nagy hátrányban voltak a kommunikációt illetően a kampány során, hiszen a helyi média javarészt a kormánypárti üzeneteket közvetítette csak. Ugyanakkor véleménye szerint a mai veszprémi és országos eredmények is azt mutatják, hogy megbomlott a NER ereje, és hamarosan eljön a változás, amikor a veszprémiek visszakapják a városukat. 

2024-ig, a következő önkormányzati választásokig erre még biztosan várni kell, addig pedig sok víz folyik le a Séden.

Katanics Sándor is megköszönte azoknak, akik ma éltek választójogukkal és kifejezetten az összefogást támogató szavazóknak a bizalmat.

Hajas Bálint
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.