Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Kiválasztották a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. új EKF arculatát

2019. október 14. 12:50
Lezárult a pályázat: több neves grafikus munkája közül választotta ki a szakmai zsűri a nyertes pályamunkát.

Korábban már megismerhettük a szakmai stáb által kiválasztott grafikusokat, akik augusztus vége óta dolgozhattak a EKF projekt új arculatán. Farkas Anna, Laki Eszter, Can Togay, Hegyeshalmi László és Gerhes Gábor értékelve az anonim pályázatokat a döntő szavazáskor egyhangúlag a Hidden Characters arculati terve mellett döntött.

forrás: Veszprém-Balaton 2023forrás: Veszprém-Balaton 2023

„Egységesen elmondható, hogy minden pályázó nagyon magas színvonalú munkát végzett, mely nem könnyítette meg a zsűri döntését. Úgy érezzük, hogy mindannyian a maximumot nyújtották, hogy a Veszprém-Balaton 2023 projekt rangjához méltó grafikai környezetben jelenhessen meg. Egyhangúlag kijelenthető, hogy a szakmai zsűri nagy örömére szolgált, a pályamunkák értékelése.
A Hidden Characters nyertes arculati pályázatát rengeteg ötlet és unikális gondolat jellemzi, melynek modern és európéer szemléletmódja a legfőbb jellemzője. Külön kiemelendő az embléma grafikai minősége, többrétegű jelentéstartalma, ugyanakkor könnyen „olvasható” és összetéveszthetetlenül megjegyezhető. Egyszerre vagány és friss, okos és elgondolkodtató, a hozzá kapcsolódó grafikai alkalmazások számára korlátlan kreatív lehetőségeket kínál”
- olvasható az EKF oldalán Gerhes Gábor Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, egyetemi oktató, a pályázatot elbíráló zsűri elnökének rövid szöveges értékelése.

Korona, ragyogás, nyitott könyv

A nyertes arculat megalkotásánál három irány szolgált fő inspirációként: királynők földje, Veszprém és a régió "felvillanyozása", a kultúra terjesztése.

forrás: Veszprém-Balaton 2023 - Hidden Charactersforrás: Veszprém-Balaton 2023 - Hidden Characters

A Hidden Characters új arculat szimbóluma magában hordozza a program legfontosabb céljait: a kulturális élet felpezsdítését és a helyi értékek reflektorfénybe helyezését.

Az arculati tervből megtudhatjuk vagy kellő figyelemmel szemlélve észre is vehetjük, hogy a szimbólum visszafogottan a város kezdőbetűjét is magában foglalja, de mivel az EKF projektben a Balaton régió is hangsúlyosan vesz részt, ezért nem domináns a motívum.

forrás: Veszprém-Balaton 2023 - Hidden Charactersforrás: Veszprém-Balaton 2023 - Hidden Characters

A királynők földje, ragyogj Veszprém-Balaton

Az arculat talán egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy az embléma, kilépve az egyszerű logó szerepéből, szimbolikus jelentéstartalmából és formai megoldásából adódóan könnyen kapcsolatba hozható a különböző képi tartalmakkal, ezzel is tükrözve a térség kreatív energiáit. Így teremt kontaktust a szimbólum a különböző felhasználási módoknak köszönhetően a környezetével, új értelmezéseket adva a képi világnak.

forrás: Veszprém-Balaton 2023 - Hidden Charactersforrás: Veszprém-Balaton 2023 - Hidden Characters

A teljes arculati terv, részletes leírásokkal és képekkel ITT olvasható.

 

Sulyok Georgina
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.