Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

A veszprémi Agóra igazgatója az országos elnökség sorában

2019. október 17. 13:57 // Forrás: Kulturális Központok Országos Szövetsége
Tisztújítást tartott a Kulturális Központok Országos Szövetsége, amelyen Neveda Amáliának is komoly szerep jutott.

A Kulturális Központok Országos Szövetsége 2019. október 16-án Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban tartotta tisztújító Közgyűlését az őszi országos közművelődési konferenciájának keretében.

A több mint két évtizede működő, az ország 75 legjelentősebb városi kulturális intézményét összefogó és képviselő országos hatókörű reprezentatív szakmai szervezet elnökévé immár harmadízben Szente Bélát, a Csabagyöngye Kulturális Központ (Békéscsaba) igazgatóját választották.

Az elnökség sorába a tagság az intézményi igazgatók köréből további négy kiváló közművelődési szakembert delegált: alelnökként továbbra is bizalmat kapott Neveda Amália (Veszprém) és Szűcs Ferenc (Budapest), elnökségi tagként Csengei Ágota (Keszthely), valamint a korábban ellenőrző bizottsági tagként szereplő Mátyás Zoltán (Tiszaújváros).
Az Ellenrőző Bizottság elnöke Csasztvan András (Szarvas), további EB tagok Gábor Ilona (Budapest) és Kis Tóth János (Vecsés). A szervezet titkári feladatait a jövőben is Paulikné Tóth Krisztina végzi.

Fotón balról sorrendben: Mátyás Zoltán, Paulikné Tóth Krisztina, Neveda Amália, Szente Béla, Csengei Ágota, Szűcs FerencFotón balról sorrendben: Mátyás Zoltán, Paulikné Tóth Krisztina, Neveda Amália, Szente Béla, Csengei Ágota, Szűcs Ferenc

A három évre megválasztott vezető testület továbbra is elsődleges céljának fogalmazta meg a felelősség szem előtt tartását, a folyamatos információcsere és tudásmegosztás által a sokirányú kulturális, közösségi és szabadidős tevékenységet folytató, nagy látogatottságú kulturális központok, közművelődési intézmények szakmai fejlődésének segítését, a minőség magas szintű biztosítását, valamint az intézményi hálózat hatékony érdekképviseletét, a szakmai presztízs növelését.

vehir.hu
további cikkek
Rockzene történelmi környezetben Rockzene történelmi környezetben Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela. ma 9:34 Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Március 13-án tartották annak a Peter Quilter darabnak a sajtótájékoztatóját, amelynek előbemutatójára készül a Pannon Várszínház. A műnek kétféle verziója van, egy hatszereplős, valamint egy háromszereplős, utóbbit még soha senki nem játszotta. A Pannon Várszínház tehát világpremierre készül, az előbemutató március 23. 2024. március 16. 21:20 Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze A hírről a színház is beszámolt, amiben az egész társulat gratulál Kőrösi Csabának. 2024. március 14. 22:25 Nyáron ismét kinyit a Gyárkert Gyárkert Nyáron ismét kinyit a Gyárkert Porga Gyula polgármester a közösségi médiában erősítette meg, hogy idén nyáron sem maradnak koncertek és rendezvények nélkül a veszprémiek a Gyárkertben. 2024. március 14. 19:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.