Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új hagyományt teremtett a Német Klub

2019. október 19. 21:41
Első alkalommal szervezett német nemzetiségi napokat a Veszprémi Német Klub. A háromnapos programsorozat fő attrakciója a szombati gála volt.

A háromnapos programsorozatot gasztronómiai betekintéssel nyitották meg szombat délután az Agórában, ahol a sváb konyhakultúra ínyencségeivel, különféle süteményekkel fogadták a rendezvényre érkezőket. 

A német nemzetiségi napok leglátványosabb programeleme kétségkívül a gála volt, ahol a házigazda Német Klub kórusa mellett a környékbeli sváb gyökerű településekről: Gyulafirátótról, Herendről és Városlődről érkeztek fellépők, akik saját községeik és az általános magyarországi német kultúra gyöngyszemeit is megvillantották produkcióikban. Baráti látogatást tett Veszprémben — és az Agóra színpadán — egy távolabbról érkezett csoport, a táti Német Nemzetiségi Asszonykórus is. 

A programsorozat fővédnökeként Ovádi Péter országgyűlési képviselő is gratulált a klubnak a rendezvényhez, és örömét fejezte ki, hogy a választókerületben sok német nemzetiségi csoport működik, ápolják a német hagyományokat, és ezzel a magyar kultúrát is színesítik. 

A szombat estét a Bakonyvári Duó közreműködésével táncházzal zárták. Nem véletlen azonban a többes szám a nemzetiségi napok elnevezésben: vasárnap  német nyelvű szentmisével folytatódott a program a Szent László templomban, míg kedden 18 órától Gisa Berger előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Thököly utcában található Deutsches Hausban Boldog Gizelláról német és magyar nyelven. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.