Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
15°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
15°C

BEFEJEZŐDÖTT AZ M7-ES AUTÓPÁLYA BALATONVILÁGOS UTÁNI SZAKASZÁNAK FELÚJÍTÁSA

2019. október 26. 9:27 // Forrás: Magyar Közút
Tavaly ősszel indult el az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán a 90-es és a 111-es kilométerszelvények között egy 20 kilométeres szakaszt érintő felújítási munka. A beruházás három ütemben valósult meg: az első 2018 őszén, míg a második 2019 május közepén fejeződött be. A harmadik, befejező ütem is elkészült, így 2019. október 28-án, hétfőn a délelőtti óráktól a közlekedők már a felújított pályaszakaszt használhatják.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Kormány támogatásával, hazai költségvetési forrásból, több mint nettó 3,4 milliárd forintból újult meg az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala, a 90-es és 111-es kilométerszelvények között, Siófok térségében. A beruházás első ütemében a 102-es és 111-es kilométerszelvények között végezték el a munkálatokat, illetve a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométerszelvényeknél lokális javítási munkákat láttak el a szakaszokon található hidaknál. A második ütemben a 96-os és a 102-es kilométerszelvények közötti szakaszon újult meg a pálya.

Az összesen 20 kilométert érintő felújítás befejező üteme a 90-es és a 96-os kilométerszelvények között 2019. szeptember 14-én indult el és a terveknek megfelelően október 28-án, hétfőn délelőtt ezt a szakaszt is megnyitják a forgalom előtt, így a Sóstói pihenőhely és töltőállomás is újra használható lesz. 2019. október 28-30 között, hétfőtől szerdáig a műszaki átjárók visszaépítésének idején az autópálya mindkét oldalán egy rövid, 100 méteres szakaszon egy sávon haladhatnak majd az autósok, míg a Budapest felé vezető oldalon a forgalomterelés bevonása miatt szakaszos forgalomkorlátozás várható. Október 30-tól már mindkét oldalon akadály nélkül lehet közlekedni.

vehir.hu
további cikkek
Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24 Ónos esővel és havazással tér vissza a tél - fokozott óvatosságot kér az autósoktól a Magyar Közút Ónos esővel és havazással tér vissza a tél - fokozott óvatosságot kér az autósoktól a Magyar Közút Az év első napjaiban újra téliesre fordul az időjárás. Vasárnaptól jelentős lehűlés érkezik, ezzel párhuzamosan az esőt a dunántúli vármegyékben ónos eső, majd gyakorlatilag az ország teljes területén havazás váltja fel. A Magyar Közút, ahol lehet, ott megelőző sószórást végez, de ónos eső idején, ha folyamatosan hullik ez a csapadékforma, akkor azt az eső lemoshatja, így hatékonyan csak annak elállta után tudnak beavatkozni a szakemberek. Ezért a közútkezelő fokozott óvatosságot kér a közlekedőktől. Nemcsak az időjárás miatt, hanem azért is, mert a hétvégén a szokásosnál is nagyobb forgalom várható a Nyugat-Európába visszatérő munkások miatt, emiatt főleg az M3-M0-M1 és az M5-M0-M1 útvonalon lehetnek majd telítettebbek a sávok. 2024. január 6. 17:30 Kiskutyát mentettek meg és fogadtak örökbe a veszprémi közutasok Kiskutyát mentettek meg és fogadtak örökbe a veszprémi közutasok A veszprémi mérnökség egy brigádja bukkant az útszéli fűben a kis zsemleszínű, két hónapos tacskóra, Ubira. A kezdetben megszeppent kutyus ma már örömmel veti magát a közutasok ölébe új otthonában, a veszprémi mérnökségen. 2023. július 13. 9:28 Véget ért a téli üzem, nekilát az útburkolat javításának a Magyar Közút Véget ért a téli üzem, nekilát az útburkolat javításának a Magyar Közút A következő időszak időjárására tekintettel március 16-án véget ért a téli üzem a Magyar Közútnál. Március 31-ig mérnökségenként még legalább egy, síkosságmentesítésre alkalmas adapterekkel felszerelt gépet bevetésre készen tartanak a szakemberek, de a melegaszfalt keverő telepek nyitását követően már a lokális javítási munkák kerülnek a tevékenység fókuszába – közölte a társaság. 2023. március 19. 10:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.