Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Letették esküjüket a képviselők

2019. október 31. 10:39
A polgármester és a képviselők eskütételével megalakult a Veszprém MJV Önkormányzatának Közgyűlése csütörtök délelőtt.

A képviselő eskü szövege

„Én, (eskütevő neve) becsületemre és lelkiismeretemre fogadom,  hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom
és másokkal is megtartatom; önkormányzati képviselői tisztségemből eredő
feladataimat Veszprém fejlődésének előmozdítása érdekében lelkiismeretesen
teljesítem, tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom. 
(Az eskütevő meggyőződése szerint)
Isten engem úgy segéljen!”

Porga Gyula polgármester letette esküjétPorga Gyula polgármester letette esküjét

A beiktatott polgármester első szavait a képviselőkhöz intézve kifejtette:az előttünk álló öt év Veszprém elmúlt évszázadának legnagyobb lehetőségeit rejti magában, ezért nem szabad fecsérelni az időt. A vita előre visz, része a város közéletének, ugyanakkor az Európa Kulturális Fővárosa cím jelentette kihívásnak a politikai kultúrával is meg kell felelnünk. Ne menjünk bele felesleges vitákba, az a cél lebegjen a szemünk előtt, hogy olyan várost adhassunk tovább utódainknak, amilyent az elődeinktől kaptunk. 

A Közgyűlés munkájának első lépéseként megalakultak a frakciók. A Fidesz-KDNP színeiben Porga Gyula polgármester mellett Stiegelmaier Józsefné, dr. Strenner Zoltán, Brányi Mária, Sótonyi Mónika, Kovács Áron, Csik Richárd, Bázsa Botond, Halmay Gábor, Hegedűs Barbara és Pálinkás Roland politizál, a frakciót Pálinkás Roland vezeti majd.

Az MSZP-LMP-Párbeszéd frakciót Hartmann Ferenc vezeti, a frakció tagjai még Benczik Gabriella és Gerstmár Ferenc.

A DK-Szakszervezet frakció vezetője Katanics Sándor, tagjai Guzslován Gábor és Zakar Csaba. Nem csatlakozott frakcióhoz Kovács Rajmund (Jobbik). 

Alpolgármesternek a polgármester előterjesztése alapján Brányi Máriát (Fidesz-KDNP) és Hegedűs Barbarát (Fidesz-KDNP) választották meg.

Hegedűs Barbara és Brányi Mária alpolgármesterekHegedűs Barbara és Brányi Mária alpolgármesterek

A bizottságok elnöki tisztségei a következők szerint alakultak: 
    • Ügyrendi és Igazgatási Bizottság: Gerstmár Ferenc (MSZP-LMP-Párbeszéd)
    • Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság: Pálinkás Roland (Fidesz-KDNP)
    • Közjóléti Bizottság: Halmay Gábor (Fidesz-KDNP)
    • Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság: Sótonyi Mónika (Fidesz-KDNP)
    • Pénzügyi és Költségvetési Bizottság: Katanics Sándor (DK-Szakszervezet)
    • Tulajdonosi Bizottság: dr. Strenner Zoltán (Fidesz-KDNP)
    • Városstratégiai és Városmarketing Bizottság: Csik Richárd (Fidesz-KDNP)

Az önkormányzat átláthatósági biztosának Hartmann Ferencet (MSZP-LMP-Párbeszéd) választották meg.

Az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás éléről lemondott Czaun János helyére Bázsa Botondot (Fidesz-KDNP) választotta meg a képviselő-testület. 

A képviselők döntöttek továbbá a Házgyári út 1. épület 9-10. emeletének állami tulajdonból önkormányzati tulajdonba vételéről, valamint a helyi közösségi közlekedés átszervezését célzó intézkedési terv elfogadásáról. 

A Polinszky-díj odaítéléséről a képviselők zárt ülésen döntöttek.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.